Opis

Školjke s sakejem

Priprava

  1. V veliko ponev zlijte olje in dodajte zeleno, ingver, lovor in čili. Med praženjem mešajte.  Nasekljajte koriander in beli del mlade čebule, zeleni del prihranite za dekoracijo.
  2. Zvišajte temperaturo. Ko dodate školjke, morate slišati cvrčanje. Dodajte sol, poper in sake. Dobro premešajte. 
  3. Pokrijte s pokrovko in kuhajte 5-6 minut, da se školjke odprejo. Vsake toliko pretresite ponev, da se školjke lepo razporedijo.

sestavine

  • 2-3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1/3 skodelice nakockane zelene
  • 1 žlica ingverja (narezan na trakce)
  • 2 sveža lovorova lista
  • 1 rdeči čili, nakockan, semena odstranite
  • 680 g školjk (očiščenih)
  • 1 rdeča paprika
  • Sveže mlet črni poper
  • 4 mlade čebule
  • 1 šopek koriandra
  • Ščepec soli
  • Ščepec mletega črnega popra
  • ¼ skodelice sakeja

Sorodni recepti