Sirova torta z malinami in belo čokolado

Sirova torta z malinami in belo čokolado

Opis

Priprava

1.       Pečico segrejemo na 170 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na 3. Obod in dno tortnega modla namastimo z maslom. Poskrbimo, da je dno obrnjeno z zgornjo stranjo navzdol, da ne bo roba in bo pripravljena torta zlahka zdrsnila z njega.

2.       Najprej pripravimo piškotno osnovo. Piškote damo v multipraktik

3.       in jih zmeljemo v grobe drobtine.

4.       Dodamo stopljeno maslo in dodobra premešamo. Piškote lahko zdrobimo tudi tako, da jih damo v plastično vrečko in z valjarjem stremo v drobtine. Nato jih stresemo v ponev s stopljenim maslom in dobro premešamo.

5.       Mešanico iz piškotnih drobtin stresemo v pripravljen model. Enakomerno jih razporedimo po dnu. Z roko jih močno potlačimo. Nato pripravimo nadev iz kremnega sira. V ognjevarno skledo damo belo čokolado in jo postavimo nad vrelo vodo. Občasno premešamo, dokler se čokolada povsem ne stopi.

6.       Medtem ko se čokolada topi, v multipraktiku zmeljemo maline. Ali pa maline preprosto zmečkamo z vilicami in jih pretlačimo skozi cedilo, da se znebimo semen.

7.       Z ročnim ali namiznim električnim mešalnikom stepemo kremni sir in sladkor v gladko penasto kremo.

8.       Vmešamo moko, nato drugega za drugim jajca, smetano, vaniljev ekstrakt, malinov pire in stopljeno belo čokolado.

sestavine

Sestavine:

  • 175 g bele čokolade
  • drobno nasekljane
  • 350 g svežih ali odmrznjenih malin
  • 900 g kremnega sira
  • 300 g sladkorja
  • 25 g bele moke
  • presejane
  • 4 jajca
  • 2 žlici sladke smetane
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • sladkor v prahu za okrasitev
  • 250 g piškotov Oreo
  • 75 g masla in še nekaj za namastitev
  • tortni model s premerom 23 cm in snemljivim dnom

Sorodni recepti