Opis

Sirova torta z limeto

Priprava

  1. Za testo v skledo mešalnika stresite maslo, sol in moko. Stepite na nizki nastavitvi. Dodajte sladkor in spet stepajte, da se sestavine povežejo. Dodajte vaniljev ekstrakt in rumenjake ter na hitro stepite na srednji nastavitvi.
  2. S stranic sklede postrgajte testo, ovijte v prozorno folijo in ga pustite stati čez noč v hladilniku (ali vsaj dve uri). Potem ga razvaljajte med dvema listoma papirja za peko. Izrežite ga s pomočjo prstana za pito in ga pustite v hladilniku, da se strdi. Potem ga pecite 20 minut na 160 C.
  3. Za kremo želatino prelijte s 3-4 žlicami mrzle vode in jo pusite 20 minut, da nabrekne. Stepite kremni sir in kristalni sladkor.
  4. Segrejte sok in nastrgano limetino lupinico. Dodajte nabreklo želatino. Premešajte. Potem dodajte še kremni sir in mešajte.
  5. Stepite sladko smetano in jo dodajte v kremo.
  6. Takoj zlijte v silikonski model, poravnajte z lopatko in dajte v skrinjo za 2 uri.
  7. Okrasite s svežimi jagodami, robidami, koščki ananasa in rezinami limete.

sestavine

Hrustljava podlaga:

  • 325 g moke
  • 175 g omehčanega masla
  • 3 g morske soli
  • 110 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 5 rumenjakov (80 g)

Krema:

  • 400 g kremnega sira
  • 160 g kristalnega sladkorja
  • 60 g limetinega soka in lupinica treh limet
  • 8 g želatine
  • 240 g sladke smetane (35 %)

Za okras:

  • sveže sadje po okusu (jagode, robide, ananas, limeta)

Sorodni recepti