Sirova torta z jabolkom in cimetom

Potrebujete le 6 sestavin in že lahko uživate v bogatih okusih!

sestavine

  • 200 g navadnega kristalnega sladkorja
  • 3 olupljena jabolka očiščena in narezana na četrtine
  • 75 g ingverjevih piškotov
  • 450 g skute
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 4 jajca rahlo razžvrkljana

Priprava

  • 1. V kozico damo 50 g sladkorja in dve žlici vode ter počakamo, da se sladkor stopi. Jabolka zložimo v kozico, tako da je kot obrnjen navzdol, in jih prekrijemo s krogom peki papirja, ki smo ga namastili. Pokrijemo.
  • 2. Jabolka kuhamo dve minuti, nato pa odstavimo z ognja in pustimo stati pet minut, pokrova ne odstranimo. Nato pokrov odstranimo in počakamo, da se shladi.
  • 3. Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in stranice modla namastimo.
  • 4. Piškote damo v multipraktik in jih drobno zmeljemo. Lahko jih damo tudi v plastično vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljene piškote pomešamo s stopljenim maslom. Zmes damo v model, nato jo enakomerno razporedimo in potlačimo. Zmes z jabolki damo na podlago in hladimo v hladilniku, medtem ko pripravljamo kremo.
  • 5. V veliki skledi zmeljemo skuto, preostali sladkor, cimet in jajca. Dobiti moramo gladko in kremasto zmes. Damo jo na jabolka in nato torto pečemo v pečici 40 minut oziroma dokler se ne obarva svetlo zlato. Ko model nežno potresemo, se mora torta rahlo tresti.
  • 6. V modlu hladimo približno deset minut, nato pa z nožem obrežemo robove in previdno vzamemo sirovo torto iz modla. Postavimo jo na servirni pladenj. Narežemo jo na rezine. Sirova torta je najboljša pri sobni temperaturi.

Sorodni recepti

Poglej vse