Sirova torta z jabolkom in cimetom

Sirova torta z jabolkom in cimetom

Opis

Priprava:

    1. V kozico damo 50 g sladkorja in dve žlici vode ter počakamo, da se sladkor stopi. Jabolka zložimo v kozico, tako da je kot obrnjen navzdol, in jih prekrijemo s krogom peki papirja, ki smo ga namastili. Pokrijemo.

    2. Jabolka kuhamo dve minuti, nato pa odstavimo z ognja in pustimo stati pet minut, pokrova ne odstranimo. Nato pokrov odstranimo in počakamo, da se shladi.

    3. Pečico segrejemo na 180 °C. Dno in stranice modla namastimo.

    4. Piškote damo v multipraktik in jih drobno zmeljemo. Lahko jih damo tudi v plastično vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljene piškote pomešamo s stopljenim maslom. Zmes damo v model, nato jo enakomerno razporedimo in potlačimo. Zmes z jabolki damo na podlago in hladimo v hladilniku, medtem ko pripravljamo kremo.

    5. V veliki skledi zmeljemo skuto, preostali sladkor, cimet in jajca. Dobiti moramo gladko in kremasto zmes. Damo jo na jabolka in nato torto pečemo v pečici 40 minut oziroma dokler se ne obarva svetlo zlato. Ko model nežno potresemo, se mora torta rahlo tresti.

    6. V modlu hladimo približno deset minut, nato pa z nožem obrežemo robove in previdno vzamemo sirovo torto iz modla. Postavimo jo na servirni pladenj. Narežemo jo na rezine. Sirova torta je najboljša pri sobni temperaturi.

sestavine

Sestavine

  • 200 g navadnega kristalnega sladkorja
  • 3 olupljena jabolka
  • očiščena in narezana na četrtine
  • 75 g ingverjevih piškotov
  • 450 g skute
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 4 jajca
  • rahlo razžvrkljana

Sorodni recepti