Sirova torta z avokadom

Način priprave:

1. Želatino namočimo v hladni vodi za 10 do 15 minut.

2. Za osnovo v mešalniku zmeljemo grisine in stresemo v skledo. Dodamo drobno narezan pehtran in stopljeno maslo. Premešamo.

3. Osnovo stresemo v tortni model s premičnim dnom. Lahko uporabimo tudi obroč za sirovo torto, ki ga

postavimo na pladenj. Notranjo stran obroča obložimo s trakom trdega celofana.

4. Oreščke makadamija popražimo v ponvi ali pečici, dokler ne pozlatijo, približno 12 minut.

5. V mešalniku zmeljemo olupljeni avokado in kremni sir, ki je sobne temperature. Dodamo sok limete in premešamo. V ponvi segrejemo želatino z nekaj vode in ko se stopi, jo dodamo v mešanico avokada in sira. Premešamo in dodamo predhodno stepeno smetano. Premešamo in kremo nadevamo v vrečko z gladkim nastavkom.

6. Polovico kreme iztisnemo na osnovo. Po stenah nanizamo polovice paradižnika češnjevca v razmiku 3 do 4 cm. Nato iztisnemo preostalo kremo. Sirovo torto hladimo približno 2 do 3 ure.

7. Za okras zmešamo smetano in kremni sir, ki je sobne temperature . Posolimo in popopramo. Kremo nadevamo v vrečko z nazobčanim nastavkom.

8. Ohlajeno sirovo torto vzamemo iz modla ali obroča. Povrhu nabrizgamo velike rožice. Na vsako postavimo orešček. Sredino potresemo z drobno narezanimi kockicami avokada in paradižnika.

sestavine

  • Za osnovo200 g grisinov 125 g masla 5 vejic svežega pehtranaZa kremo4 lističi želatine 250 ml sladke smetane 1 avokado sok ene limete 300 g kremnega sira 8 paradižnikov češnjevcevZa okras125 g oreščkov makadamija 200 g kremnega sira 50 ml sladke smetane 2 vejici svežega pehtrana 3 paradižniki češnjevci 0.25 avokado

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse