Sirova krompirjeva pita
Recept je iz: Simon Rimmer
Sirova krompirjeva pita
sestavine
- Testo
- 225 g navadne moke
- 75 g masla – hladnega, narezanega na kocke
- Ščep soli
- 50 ml mleka
- 1 jajčni rumenjak
- 1 čajna žlička prekajene paprike
- Nadev
- 200 g krompirja – narezanega na kocke in kuhanega
- 150 g sveže skute (najraje 1 dan stare)
- 100 g zorjenega čedarja – nariban običajen čedar
- ½ rdeče čebule – na drobno nasekljane in cvrte, da se zmehča
- 1 jedilna žlica timijana – nasekljanega
- 1 rdeč čili – na drobno nasekljan
- 50 g parmezana – na drobno naribanega in ohlajenega
- Sol in poper
- Jajce za premaz
- Za serviranje: vložena čebula, kisle kumarice in pekoča omaka
Priprava
- Testo – zmešajte moko, maslo, prekajeno papriko in sol v mešalniku, da postanejo „krhki“. Dodajte mleko in rumenjak ter mešajte, da nastane testo.
- Položite na pomokano površino in nekaj minut mesite, potem pokrijte in naj se vsaj eno uro hladi.
- Ko ste pripravljeni, da ga uporabite, ga prerežite na pol in ga razvaljajte na pomokani površini, polovico položite na pekač za pite in obrežite. Drugo polovico uporabite za zgornjo plast.
- Nadev - zmešajte vse sestavine in jih z žlico naložite na sredino testa. Robove premažite z jajcem. Drug krog položite na vrh nadeva in pritisnite ob krožnik ter robove zaprite z vilicami. Pito premažite z jajcem in jo 30-40 minut pecite na 180°C, da bo pečena in zlatorjava.
- Postrezite z vloženo čebulo, kislimi kumaricam in vročo omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami