Sirova krompirjeva pita

Sirova krompirjeva pita

Opis

Sirova krompirjeva pita

Priprava

  1. Testo – zmešajte moko, maslo, prekajeno papriko in sol v mešalniku, da postanejo „krhki“. Dodajte mleko in rumenjak ter mešajte, da nastane testo.
  2. Položite na pomokano površino in nekaj minut mesite, potem pokrijte in naj se vsaj eno uro hladi.
  3. Ko ste pripravljeni, da ga uporabite, ga prerežite na pol  in ga razvaljajte na pomokani površini, polovico položite na pekač za pite in obrežite. Drugo polovico uporabite za zgornjo plast.
  4. Nadev -  zmešajte vse sestavine in jih z žlico naložite na sredino testa. Robove premažite z jajcem. Drug krog položite na vrh nadeva in pritisnite ob krožnik ter robove zaprite z vilicami. Pito premažite z jajcem in jo 30-40 minut pecite na 180°C, da bo pečena in zlatorjava.
  5. Postrezite z vloženo čebulo, kislimi kumaricam in vročo omako.

sestavine

  • Testo
  • 225 g navadne moke
  • 75 g masla – hladnega, narezanega na kocke
  • Ščep soli
  • 50 ml mleka
  • 1 jajčni rumenjak
  • 1 čajna žlička prekajene paprike

Nadev:

  • 200 g krompirja – narezanega na kocke in kuhanega
  • 150 g sveže skute (najraje 1 dan stare)
  • 100 g zorjenega čedarja – nariban običajen čedar
  • ½ rdeče čebule – na drobno nasekljane in cvrte, da se zmehča
  • 1 jedilna žlica timijana – nasekljanega
  • 1 rdeč čili – na drobno nasekljan
  • 50 g parmezana – na drobno naribanega in ohlajenega
  • Sol in poper
  • Jajce za premaz

Za serviranje: vložena čebula, kisle kumarice in pekoča omaka

Sorodni recepti