Široki rezanci z bučkinimi cvetovi in omako s sirom provolone
Recept je iz: Luca Ciano
Sveže testenine in kremasta omaka s sirom provolone, panceto in svežo zelenjavo ustvarjajo simfonijo okusov, ki jo dopolnjujejo praženi lešniki in starani balzamični kis.
sestavine
- 300 g širokih rezancev ali 400 g testenin po izbiri
- 80 g na tanko narezane pancete
- ½ šopa mlade čebule, na tanko narezane
- 1 košarica bučkinih cvetov (bučke narežite, cvetove pa raztrgajte)
- 150 g svežega ali zamrznjenega graha
- 250 g sladke smetane
- 100 g svežega mleka
- 200 g naribanega blagega sira provolone
- ¼ skodelice praženih nasekljanih lešnikov
- 25 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 40 ml kakovostnega staranega balzamičnega kisa
- sol in poper
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Pripravite sirovo omako, tako da v kozici počasi segrevate mleko, smetano in provolone. Mešajte, dokler se sir povsem ne stopi.
- 2. Zavrite veliko količino vode in ji dodajte sol (3–4 l vode, 7 g soli na liter).
- 3. Medtem dajte v veliko ponev dve žlici olja, mlado čebulo in česen. Pražite dve minuti, dodajte panceto in pražite še dve minuti, na koncu dodajte bučke in grah ter pražite še 2–3 minute. Začinite.
- 4. Testenine dajte v vrelo vodo in jih kuhajte 1–2 minuti. Nato ji odcedite in jih minuto kuhajte v ponvi s ½ skodelice vode od kuhanja.
- 5. Testenine prestavite na krožnik in jih prelijte s sirovo omako. Pokapajte jih z balzamičnim kisom in jih okrasite z bučkinimi cvetovi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom