Opis

Priprava

Nasekljamo čebulo, česen in liste koriandra. Češnjev paradižnik narežemo na manjše koščke. Premešamo vse sestavine za omako.

Nasekljamo čebulo in česen. V kozici segrejemo malo olja. Do mehkega prepražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in ga pečemo skupaj s čebulo in česnom. Vmešamo močno omako, začimbe, paradižnikovo mezgo in paradižnikovo kašo. Malce kuhamo, da se sestavine povežejo. Zmečkamo banano in jo vmešamo. Dodamo rdeči fižol, balzamični kis in vodo. Kuhamo, da se sestavine povežejo. Cele češnjeve paradižnike zložimo v obroč okrog sieste. Avokado prepolovimo in odstranimo koščico. Razrežemo ga na poljubno velike koščke. Polovico limete ožamemo na koščke avokada. V siesto naredimo dve jamici in v vsako ubijemo jajce. Jajci poširamo in ko sta kuhani, ugasnemo ogenj. Koščke avokada stresemo na siesto. Na vrh dodamo crème fraiche in omako. Začinimo s sveže mletim črnim poprom in koriandrom. Postrežemo iz kozice.

sestavine

Sestavine

  • malce olja
  • 3-4 stroke česna
  • 400-500 g mletega mesa
  • 2 žlici močne omake
  • 2 žlički dimljene paprike v prahu
  • 2-5 žličk kumine
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička tabasca iz čilijev chipotle
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 dl paradižnikove kaše
  • 0.5 banane
  • 0.5 kozarca rdečega fižola v čilijevi omaki
  • 1 žlica temnega balzamičnega kisa
  • 1 dl vode
  • 0.5 zavitka češnjevega paradižnika
  • 1 avokado
  • 0.5 limete-sok
  • 2 jajci
  • 1 dl crème fraîche
  • ščep sveže mletega črnega popra
  • ščep koriandra

Sestavine za omako

  • 0.5 rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • 0.5 dl koriandra
  • 0.5 češnjevega paradižnika
  • 1 limeta-sok
  • ščep soli
  • 0.5 žličke sladkorja
  • malo olja

Sorodni recepti