Šerbet s cimetom in hibiskusom
Recept je iz: Maksut Aşkar
Odlična pijača za mrzle dni. Bogat okus šerbeta vas bo pogrel!
sestavine
- 1 l vode
- 600 g kristalnega sladkorja
- 6 palčk cimeta (ki jih bomo dodali vodi s sladkorjem med pripravo šerbeta)
- 1 pest kardamoma
- 3 palčke cimeta
- 100 g hibiskusa
Priprava
- 1. Vodo in sladkor damo v lonec in prižgemo štedilnik.
- 2. Mešamo, dokler se sladkor ne stopi v vodi.
- 3. V vodo s sladkorjem dodamo palčke cimeta, kardamom in hibiskus.
- 4. Kuhamo ob mešanju, dokler mešanica ne doseže gostote šerbeta.
- 5. Ko se šerbet zgosti, ogenj ugasnemo in pustimo, da se ohladi.
- 6. Ohlajen šerbet precedimo v vrč.
- 7. Pomešamo s hladno vodo po želji, dodamo še nekaj palčk in postrežemo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Alkoholni in brezalkoholni koktajl
Recepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot