Odlična pijača za mrzle dni. Bogat okus šerbeta vas bo pogrel!

sestavine

  • 1 l vode
  • 600 g kristalnega sladkorja
  • 6 palčk cimeta (ki jih bomo dodali vodi s sladkorjem med pripravo šerbeta)
  • 1 pest kardamoma
  • 3 palčke cimeta
  • 100 g hibiskusa

Priprava

  • 1. Vodo in sladkor damo v lonec in prižgemo štedilnik.
  • 2. Mešamo, dokler se sladkor ne stopi v vodi.
  • 3. V vodo s sladkorjem dodamo palčke cimeta, kardamom in hibiskus.
  • 4. Kuhamo ob mešanju, dokler mešanica ne doseže gostote šerbeta.
  • 5. Ko se šerbet zgosti, ogenj ugasnemo in pustimo, da se ohladi.
  • 6. Ohlajen šerbet precedimo v vrč.
  • 7. Pomešamo s hladno vodo po želji, dodamo še nekaj palčk in postrežemo.

Sorodni recepti

Poglej vse