Sendvič z rezinami hruške v grozdnem džemu in s kremo iz kozjega sira

Sendvič z rezinami hruške v grozdnem džemu in s kremo iz kozjega sira

Opis

Priprava

Fileje damo v globljo posodo in prelijemo z oljčnim oljem. Dodamo nekaj vejic svežega origana in poper. Vse dobro premešamo z žlico. Pustimo v hladilniku, da se marinirajo do začetka kuhanja.

 

Kozji sir razkosamo s prsti in ga damo v multipraktik. Dodamo smetano in oljčno olje.

Vse dobro premešamo, dokler se ne spremeni v kremo. Ko je krema pripravljena, jo damo v posodo.

 

Konce hruške odrežemo in odstranimo pečke s priborom za odstranjevanje pečk.

Neolupljeno hruško narežemo na tanke kolute (rezine). Pazimo, da niso pretanke, saj jih bomo prepražili v ponvi. Kolute hruške damo v posodo, prekrijemo z grozdnim džemom in premešamo. Ponev segrejemo na srednjem ognju in v njej karameliziramo kolute hruške, namočene v džem. Dovolj je, da se rahlo zmehčajo in karamelizirajo. Pripravljene hruške vzamemo iz ponve in ugasnemo ogenj. Ponve ne pomijemo, saj jo bomo še potrebovali.

 

Odrežemo dve tanki rezini kruha s semeni. Pokapamo ju z oljčnim oljem in olje razmažemo s prstom. Solimo in popramo.

 

Ponev, v kateri smo pražili hruške, znova segrejemo in v njej spečemo jagnječje zrezke, da so srednje pečeni. Pečeno meso položimo na desko za rezanje.

Z žlico zajamemo kremo s kozjim sirom in jo damo na rezine kruha. Po vrhu razporedimo karamelizirane hruške. Ocvrte fileje narežemo na rezine, jih položimo na hruške, okrasimo s svežimi lističi origana in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 2 jagnječja zrezka
  • stegno
  • oljčno olje
  • sveži origano
  • poper
  • 150 g kozjega sira
  • 1 čajna skodelica smetane
  • oljčno olje
  • 1 hruška
  • 0.5 čajne skodelice grozdnega džema
  • 1 kruh s semeni

Sorodni recepti