Opis

Sendvič z mesnimi kroglicami in mocarelo na žaru

Priprava

  1. Vse sestavine za mesne kroglice dajte v skledo. Začinite in meso nekaj minut mešajte z rokami.
  2. Razdelite na 16 enakih kroglic. Položite jih na pladenj in dajte v hladilnik.
  3. Olivno olje nalijte v nizko ponev, ponev pa položite na vroč žar.
  4. Dodajte česen in dve minuti mešajte. Dodajte pasirani paradižnik, žar omako, vodo in čili. Dobro zmešajte in kuhajte 10 minut.
  5. Mesne kroglice položite na vroč žar in pecite kakšnih 5 ali 8 minut ter jih redno obračajte, da enakomerno porjavijo.
  6. Ko porjavijo, jih preložite v omako. Naj se nežno kuhajo še 5 ali 10 minut, da se prekuhajo.
  7. Štručke prerežite in jih popecite neposredno na žaru. Obe strani namažite z maslom.
  8. Štiri mesne kroglice postavite na spodnjo polovico štručke in nanje nadevajte omako. Po kroglicah potresite sir in nekaj listov bazilike.
  9. Zavijte jih v folijo in položite na žar za 5 ali 8 minut. Štručke obrnite vsako minuto, da se enakomerno popečejo.
  10. Odstranite z žara in odvijte iz folije. Posujte s hrustljavo čebulo in dodajte še kisle kumarice.

sestavine

MESNE KROGLICE:

  • 350 g mlete govedine (15 % maščobe)
  • 150 g klobase brez ovoja
  • 2 vejici rožmarina, fino nasekljan
  • 1 žlička čebule v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 30 g parmezana, naribanega
  • 20 g suhih drobtin
  • 2 žlici mleka
  • sol in poper

PARADIŽNIKOVA ŽAR OMAKA:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 400 ml pasiranega paradižnika
  • 100 ml žar omake
  • 50 ml vode
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • Morska sol in črni poper

ZA POSTREŽBO:

  • 4 štručke
  • 2 žlici masla, zmehčanega
  • Listi bazilike (po želji)
  • 200 g rezin scamorze
  • Posipi
  • Hrustljava pražena čebula
  • kisle kumarice

Sorodni recepti