Sendvič - torta

Sendvič - torta

Opis

Priprava

1. Za hitro soljeni losos v ponev odmerimo sol, sladkor in brinove jagode. Dodamo surovo repo skupaj z 250 ml vode. Pustimo, da zavre, ter počakamo, da se sol in sladkor raztopita. Pustimo, da se ohladi do sobne temperature, nato slanico damo v hladilnik.

2. Losos narežemo na zelo tanke koščke. Za štiri minute jih damo v slanico, nato vzamemo ven in posušimo na papirnati brisači. Slanico zavržemo. Losos prihranimo do priprave sendviča.

3. Nadev in obloga za sendvič: Trdno stepemo sladko smetano ter vanjo vmešamo hrenovo omako in začimbe.

4. Sendvič sestavimo iz štirih rezin kruha. Vsako namažemo s smetanovo kremo in jih zložimo drugo vrh druge.

5. Kumaro narežemo na trakove. Vzamemo lupilnik za zelenjavo, prve trakove lupine zavržemo in kumaro narežemo do semen. Sredice s semeni ne uporabimo. Potrebujemo štiri popolne trakove.

6. Vzamemo pripomoček za dolbenje melone. Iz preostale kumare izdolbemo okrog 30-35 kroglic. Sredico s semeni zavržemo.

7. S preostalo smetanovo kremo premažemo robove in vrh sendviča, kot bi premazali torto. Nato okrog sendviča-torte previdno ovijemo trakove kumare.

8. Zdaj okrasimo vrh. S širokim nožem lepo zgladimo kremo. S kroglicami kumare obrobimo rob sendviča-torte. Nato si koščke lososa ovijemo okrog prsta, da oblikujemo vrtnico. Losos razporedimo po vrhu skupaj z rezinami vložene pese, limone in vejicami drobnjaka. Okrog potresemo lososov kaviar. Preden postrežemo, pustimo na hladnem do tri ure.

sestavine

Nadev in obloga za sendvič

  • 150 ml smetane za stepanje
  • 1.5 žlice hrenove omake
  • 4 rezine švedskega ploščatega kruha ali kakovostnega narezanega belega kruha brez skorje
  • 1 velika kumara
  • 1 vložena repa
  • narezana na zelo tanke kolobarje
  • 1 neškropljena limona
  • narezana na zelo tanke rezine
  • 2 žlici lososovega kaviarja
  • nekaj vejic drobnjaka

Na hitro soljeni losos

  • 35 g ščep grobe soli
  • 35 g sladkorja
  • 1 žlička brinovih jagod
  • 1 majhna surova repa
  • olupljena in grobo nasekljana
  • 150 g zelo svežega lososa brez kože
  • narezanega na tanke koščke

Sorodni recepti