Opis

Priprava:

Seitan narežemo na kocke, damo v skledo, dodamo lovorov list in štiri narezane stroke česna. Pripravimo marinado z dvema žlicama sojine omake, soljo, poprom, žlico gorčice, žlico sladke paprike in kozarcem belega vina. Dobro premešamo in prelijemo seitan. Mariniramo 30 minut.

Olupimo štiri krompirje in jih narežemo na enako velike kocke. Damo jih v posodo z vodo in solimo. Posodo postavimo na ogenj, da voda zavre. Po 5 minutah odcedimo.

 

Ko končamo, segrejemo sezamovo olje. V drugi ponvi pa oljčno olje.

Seitan pečemo v oljčnem olju, krompir pa v sezamovem. Ko se meso obarva, dodamo marinado in nasekljan koriander. Počakamo, da alkohol izpari in se omaka zgosti.

 

Narežemo kisle kumarice in olive, nasekljamo koriander, vse dodamo seitanu. Krompir damo na kuhinjsko brisačo.

Na koncu dodamo krompir seitanu, premešamo in dodamo

nasekljani koriander. To je tradicionalni okus na vegetarijanski način. 


Priprava:

Seitan narežemo na kocke, damo v skledo, dodamo lovorov list in štiri narezane stroke česna. Pripravimo marinado z dvema žlicama sojine omake, soljo, poprom, žlico gorčice, žlico sladke paprike in kozarcem belega vina. Dobro premešamo in prelijemo seitan. Mariniramo 30 minut.

Olupimo štiri krompirje in jih narežemo na enako velike kocke. Damo jih v posodo z vodo in solimo. Posodo postavimo na ogenj, da voda zavre. Po 5 minutah odcedimo.

 

Ko končamo, segrejemo sezamovo olje. V drugi ponvi pa oljčno olje.

Seitan pečemo v oljčnem olju, krompir pa v sezamovem. Ko se meso obarva, dodamo marinado in nasekljan koriander. Počakamo, da alkohol izpari in se omaka zgosti.

 

Narežemo kisle kumarice in olive, nasekljamo koriander, vse dodamo seitanu. Krompir damo na kuhinjsko brisačo.

Na koncu dodamo krompir seitanu, premešamo in dodamo

nasekljani koriander. To je tradicionalni okus na vegetarijanski način. 

sestavine

Sestavine: