Sarme z mletim mesom

Priprava:

1. Por drobno narežemo in dušimo na olju z malo vode, dokler se ne zmehča. Dodamo mleto papriko, poper in šetraj. Damo na stran, da se ohladi.

2. Meso narežemo na koščke. Dodamo dušeni por in riž. Mešanico dobro premešamo in po malem dodajamo zeljno juho.

3. Zelje razdvojimo na liste. Trde žile odrežemo in oblikujemo liste za zavijanje sarm želene velikosti.

4. Na dno glinene posode damo piment in lovorjev list, nato pa vse dno prekrijemo z listi zelja.

5. Na vsak list zelja damo malo nadeva in sarme trdno zavijemo. Zložimo jih tesno drugo ob drugi in prelijemo z zeljno juho ter z malo vode.

6. Zadnjo vrsto sarme prekrijemo z listi zelja in jed kuhamo dve uri.

sestavine

  • 1 glavica kislega zelja zeljna juha 1 kg svinjskih prsi brez kosti 1.5 žlice olja 1 velik por 1 žlica mlete paprike 1 žlička šetraja poper 1 majhna pest riža 2.5 zrna pimenta 2 lovorova lista

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse