Sarme z mletim mesom
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Priprava:
1. Por drobno narežemo in dušimo na olju z malo vode, dokler se ne zmehča. Dodamo mleto papriko, poper in šetraj. Damo na stran, da se ohladi.
2. Meso narežemo na koščke. Dodamo dušeni por in riž. Mešanico dobro premešamo in po malem dodajamo zeljno juho.
3. Zelje razdvojimo na liste. Trde žile odrežemo in oblikujemo liste za zavijanje sarm želene velikosti.
4. Na dno glinene posode damo piment in lovorjev list, nato pa vse dno prekrijemo z listi zelja.
5. Na vsak list zelja damo malo nadeva in sarme trdno zavijemo. Zložimo jih tesno drugo ob drugi in prelijemo z zeljno juho ter z malo vode.
6. Zadnjo vrsto sarme prekrijemo z listi zelja in jed kuhamo dve uri.
sestavine
- 1 glavica kislega zelja zeljna juha 1 kg svinjskih prsi brez kosti 1.5 žlice olja 1 velik por 1 žlica mlete paprike 1 žlička šetraja poper 1 majhna pest riža 2.5 zrna pimenta 2 lovorova lista
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo