Sarme po antilsko
Recept je iz: Nadia in Merijn

Sarme nekoliko drugače. Vabljeni k pripravi.
sestavine
- 100 g kuhanega riža
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 rdeča paprika
- 1 pekoča rdeča paprika
- 250 g šampinjonov
- 1 paradižnik
- 75 g masla
- 500 g mletega telečjega mesa
- 2 pakiranji po 68 g paradižnikove mezge
- 2 žlički suhega origana
- 1 žlica omake pikalili
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlica sojine omake
- 2 jajci
- 1 glavica zelja
- kos masla za peko
Priprava
- Čebulo in česen olupimo in drobno narežemo. Paradižnik in papriko narežemo na kocke. Pekočo papriko narežemo na tanke rezine, semena po želji odstranimo ali pustimo.
- V ponvi stopimo maslo. Dodamo mleto meso in ga med mešanjem pražimo, dokler ne spremeni barve. Dodamo paradižnikovo mezgo in premešamo. Dodamo narezano zelenjavo in premešamo. Kuhamo, dokler se zelenjava ne skrči. Nato dodamo na kocke narezane gobe. Začinimo s suhim origanom, pikalilijem, z ribjo in s sojino omako. Če zmes postane suha, dodamo malo vode. Dodamo kuhani riž, ki nam je ostal od prejšnjega dne, in mešamo dve minuti. Nadev za sarme pustimo, da se ohladi.
- Poprečno zarežemo po trdem delu glavice zelja. Snamemo 12 listov zelja. V slani vreli vodi jih blanširamo minuto do minuto in pol. Nato jih takoj prestavimo v posodo z ledeno vodo, da ohranijo barvo in vitamine.
- Vsakemu listu odstranimo trdo žilo, ga nadevamo in zavijemo v sarmo. Konce spojimo s kovinsko iglo ali z zobotrebcem.
- Jajca ubijemo v skledo. V ponvi stopimo maslo. Sarme namočimo v jajca ali jih premažemo s čopičem in ocvremo na maslu po obeh straneh, da dobijo zlato skorjico.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Luca Ciano
Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recepti Marcus Wareing
Sendviči z zrezkom in marmelado s slanino
Recepti Lora in Stoyan
Jajca z vinsko omako
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Luke Nguyen
Cmoki s kozicami in svinjino (mi sui cao)
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne kroglice
Recepti Donal Skehan
Mesne kroglice s kremno gorčično omako