Sarme po antilsko

Sarme nekoliko drugače. Vabljeni k pripravi.

sestavine

  • 100 g kuhanega riža
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 pekoča rdeča paprika
  • 250 g šampinjonov
  • 1 paradižnik
  • 75 g masla
  • 500 g mletega telečjega mesa
  • 2 pakiranji po 68 g paradižnikove mezge
  • 2 žlički suhega origana
  • 1 žlica omake pikalili
  • 1 žlička ribje omake
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 jajci
  • 1 glavica zelja
  • kos masla za peko

Priprava

  • Čebulo in česen olupimo in drobno narežemo. Paradižnik in papriko narežemo na kocke. Pekočo papriko narežemo na tanke rezine, semena po želji odstranimo ali pustimo.
  • V ponvi stopimo maslo. Dodamo mleto meso in ga med mešanjem pražimo, dokler ne spremeni barve. Dodamo paradižnikovo mezgo in premešamo. Dodamo narezano zelenjavo in premešamo. Kuhamo, dokler se zelenjava ne skrči. Nato dodamo na kocke narezane gobe. Začinimo s suhim origanom, pikalilijem, z ribjo in s sojino omako. Če zmes postane suha, dodamo malo vode. Dodamo kuhani riž, ki nam je ostal od prejšnjega dne, in mešamo dve minuti. Nadev za sarme pustimo, da se ohladi.
  • Poprečno zarežemo po trdem delu glavice zelja. Snamemo 12 listov zelja. V slani vreli vodi jih blanširamo minuto do minuto in pol. Nato jih takoj prestavimo v posodo z ledeno vodo, da ohranijo barvo in vitamine.
  • Vsakemu listu odstranimo trdo žilo, ga nadevamo in zavijemo v sarmo. Konce spojimo s kovinsko iglo ali z zobotrebcem.
  • Jajca ubijemo v skledo. V ponvi stopimo maslo. Sarme namočimo v jajca ali jih premažemo s čopičem in ocvremo na maslu po obeh straneh, da dobijo zlato skorjico.

Sorodni recepti

Poglej vse