Opis

Priprava

Ribo očistimo in narežemo na filete. Paniramo jo z moko in razžvrkljanimi jajci. Pečemo v ponvi na maslu, da dobi lepo barvo. Začinimo s sokom limete in soljo.

Priprava tofija

V ponvi segrejemo maslo. Nezačinjeni tofu narežemo na rezine in položimo v ponev. Pečemo, dokler ne dobi lepe barve. Začinimo s soljo in poprom. Dodamo malo nasekljanega koriandra, čilija in sladkokisle omake. Okus dopolnimo s sokom limete.


sestavine

Sestavine

  • 1 cela bela riba
  • očiščena in narezana na filete
  • 2 jajci
  • 1 dl moke
  • košček masla
  • sol in poper
  • 2 limeti

Sestavine za tofu

  • 250 g tofuja iz ekološke pridelave
  • košček masla
  • sol in poper
  • polna pest koriandra
  • 1 žlica nasekljanega čilija
  • 1.5 dl sladkokisle omake
  • 1 limeta

Sestavine za tatarsko omako

  • kockice korenja
  • kuhane v kisu in sladkorju
  • 1.5 dl kisle smetane
  • 1 žlička zmečkanega česna
  • 1 dl majoneze
  • 1.8 dl kislih kumaric
  • 1 žlička nasekljanih kaper
  • sol in beli poper

Sorodni recepti