Šarenka s hrenovim jogurtom in balzamično peso
Priprava:

Krompir damo v lonec z osoljeno vrelo vodo in kuhamo približno 15 minut oziroma do mehkega. Na srednji ogenj pristavimo veliko ponev. Šarenko na obeh straneh začinimo s ščepcem soli in popra. V ponev vlijemo oljčno olje in potresemo z listki timijana, nato dodamo šarenko s kožo navzdol (morda bomo to morali opraviti v dveh rundah). Ribe z lopatko pritisnemo ob ponev, da koža postane hrustljava. Pečemo 4 minute in ponev občasno pretresemo. V zadnjih 20 sekundah ribe obrnemo – približno 90 % časa jih pečemo na strani s kožo.

Medtem v skledici pomešamo jogurt, sok polovice limone, hren in majhen ščepec soli. Preverimo, ali je dovolj pikantno – mora biti kar pekoče. Rdečo peso pomešamo z balzamičnim kisom in majhnim ščepcem soli.

Krompir odcedimo in pomešamo s ščepcem soli in popra ter z maslom. Na vsak krožnik ga damo polovico. V vročo ponev z ribami stisnemo sok polovice limone, nato pa na vsak krožnik položimo dva fileta. Na vsako porcijo dodamo lep kupček hrenovega jogurta, žlico začinjene pese in malo vodne kreše, nato ju rahlo poškropimo z ekstra deviškim oljčnim oljem in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine400 g mladega krompirja velike razpolovimo morska sol in sveže mleti poper 4 fileti šarenke po 100 g s kožo očiščeni lusk in kosti oljčno olje nekaj vejic svežega timijana 2 zvrhani žlici navadnega jogurta 1 limona 1 zvrhana žlička (oz. po okusu) zmletega hrena 4 vložene rdeče pese narezane na četrtine balzamični kis 2 pesti vodne kreše oprane in posušene ekstra deviško oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse