Sangria z lambruscom in ananasom

Sangria z lambruscom in ananasom

Opis

1.Odrežemo liste in olupimo ananas. Nato ga prepolovimo. Del narežemo na kocke in jih damo v zamrzovalnik.

2.Drugi del narežemo in ga damo v mešalnik.

3.Dodamo skodelico filtrirane vode in nekaj vejic mete. Zmeljemo.

4.Zmes precedimo s pomočjo krpe ali drobnega cedila, da ostane samo sok.

5.Dodamo pol skodelice sladkorja in cimetovo palčko. Počakamo, da zavre in kuhamo pet do deset minut, da dobimo sirup.

6.Ko se ohladi, je pripravljen za sangrijo.

7.V ledeni vrč damo kocke ledu, ananas, ki smo ga dali v zamrzovalnik in sveže listke mete.

8.Dodamo skodelico sirupa, mineralno vodo, dva kozarčka linoncella in steklenico lambrusca.

9.Pomešamo s kuhalnico in nazdravimo.

sestavine

Sestavine

  • ananas
  • skodelica hladne vode
  • 0.5 skodelice sladkorja
  • cimetova palčka

Sangria

  • kocke ledu
  • ananas
  • 1 skodelica ananasovega sirupa
  • 1 skodelica gazirane vode
  • 2 kozarčka limoncella
  • 1 steklenica belega lambrusca