Opis

 

Priprava

1. Na srednjem ognju segrejemo oljčno in sezamovo olje v ponvi. Dodamo ingver, česen in čili. Pražimo jih minuto do dve, dokler ne zadišijo.

2. Dodamo slanino in pražimo še tri do štiri minute. Nato dodamo stročji fižol in gobe ter solimo in popramo. Dodamo mleto meso in pražimo. Občasno premešamo in ga pražimo pet minut, dokler ne porjavi.

3. Dodamo vodni kostanj. Pomešamo ga z drobnjakom, koriandrom in mlado čebulo. Vlijemo še sojino omako in omako hoisin ter dobro premešamo.

4. Postrežemo na listu ledenke.

sestavine

Sestavine

  • 500 g mletega piščančjega mesa
  • 1 drobno nasekljana šalotka
  • 2 drobno nasekljana stroka česna
  • 2 žlički kos olupljenega in nasekljanega ingverja
  • 1 čili z odstranjenimi semeni
  • nasekljan
  • 0.25 žličke sezamovega olja
  • oljčno olje
  • 150 g kock slanine
  • 100 g stročjega fižola (narezan)
  • 100 g gob (okrog 10–15 gob)
  • narezanih na četrtine
  • 230 g sesekljanega kitajskega vodnega kostanja iz pločevinke
  • 1 šopek nasekljanega kitajskega drobnjaka
  • 0.5 šopka nasekljanega koriandra
  • 0.5 šopka drobno nasekljane mlade čebule
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 žlici omake hoisin