Sajeva korma s puhastim rižem
Recept je iz: Jamie Oliver
Riž stresemo v majhno kozico z dvema skodelicama vrele vode in ščepcem soli. Zavremo na močnem ognju, nato ogenj zmanjšamo, riž pokrijemo in kuhamo 7 do 8 minut.
Na srednji ogenj pristavimo veliko ponev. S hrbtno stranjo žlice po mesnati strani ribjih filetov razmažemo zvrhano žlico paste za kormo. V vročo ponev zlijemo malo oljčnega olja in dodamo saja, obrnjenega z mesnato stranjo navzdol. Pečemo približno 10 minut, obrnemo ga na polovici, ko se nekoliko obarva.
Preverimo riž – do zdaj bi že moral vpiti vso vodo. Zrahljamo ga z vilicami in ga odstavimo. Pokrijemo, da ostane topel.
Ogenj pod ribami povečamo in v ponev dodamo zeleni del mlade čebule. Vmešamo preostalo pasto za kormo, kokosovo mleko, koriandrova stebelca in večino svežega čilija. Nekaj minut naj vre, dokler ribe ne začnejo razpadati. Pokusimo omako in ji po potrebi dodamo malce limoninega soka.
Riž razdelimo na krožnike in na vsak kupček položimo kos saja. Prelijemo z omako in potresemo s prihranjeno mlado čebulo, čilijem in koriandrovimi listi. Postrežemo s krhlji limone za ožemanje.
sestavine
- Sestavine2 zvrhani žlici Patak’s paste za kormo 4 sajevi fileti po 180 g s kožo očiščeni lusk in koščic 4 mlade čebule očiščene in tanko narezane 200 ml kokosovega mleka z nizko vsebnostjo maščobe nekaj vejic svežega koriandra liste populimo stebelca pa drobno sesekljamo 1 svež rdeč čili tanko narezanSestavine za riž1 skodelica riža basmati morska sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo