Opis

Priprava:

Riž stresemo v majhno kozico z dvema skodelicama vrele vode in ščepcem soli. Zavremo na močnem ognju, nato ogenj zmanjšamo, riž pokrijemo in kuhamo 7 do 8 minut.

Na srednji ogenj pristavimo veliko ponev. S hrbtno stranjo žlice po mesnati strani ribjih filetov razmažemo zvrhano žlico paste za kormo. V vročo ponev zlijemo malo oljčnega olja in dodamo saja, obrnjenega z mesnato stranjo navzdol. Pečemo približno 10 minut, obrnemo ga na polovici, ko se nekoliko obarva.

Preverimo riž – do zdaj bi že moral vpiti vso vodo. Zrahljamo ga z vilicami in ga odstavimo. Pokrijemo, da ostane topel.

Ogenj pod ribami povečamo in v ponev dodamo zeleni del mlade čebule. Vmešamo preostalo pasto za kormo, kokosovo mleko, koriandrova stebelca in večino svežega čilija. Nekaj minut naj vre, dokler ribe ne začnejo razpadati. Pokusimo omako in ji po potrebi dodamo malce limoninega soka.

Riž razdelimo na krožnike in na vsak kupček položimo kos saja. Prelijemo z omako in potresemo s prihranjeno mlado čebulo, čilijem in koriandrovimi listi. Postrežemo s krhlji limone za ožemanje.

sestavine

Sestavine

  • 2 zvrhani žlici Patak’s paste za kormo
  • 4 sajevi fileti po 180 g
  • s kožo
  • očiščeni lusk in koščic
  • 4 mlade čebule
  • očiščene in tanko narezane
  • 200 ml kokosovega mleka z nizko vsebnostjo maščobe
  • nekaj vejic svežega koriandra
  • liste populimo
  • stebelca pa drobno sesekljamo
  • 1 svež rdeč čili
  • tanko narezan

Sestavine za riž

  • 1 skodelica riža basmati
  • morska sol

Sorodni recepti