Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • jagode belega grozdja
  • maline
  • robide
  • 2 rumenjaka
  • 1 jajce
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vinski kozarec vina Syrah

Priprava

  • 1. Na dno dveh vinskih kozarcev položimo sadje - jagode grozdja, maline in robide.
  • 2. Za kremo sabayon v skledo vlijemo rumenjake in jajce. Dodamo sladkor (če hočemo slajšo sladico, dodamo 5 do 6 žlic sladkorja) in rdeče vino.
  • 3. Skledo segrevamo na vodni kopeli in stepamo z metlico, dokler zmes ne postane penasta in svetlejša, približno 10 minut.
  • 4. Kremo sabayon zlijemo čez sadje in postrežemo.

Sorodni recepti

Poglej vse