Sadni zabaglione
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- jagode belega grozdja
- maline
- robide
- 2 rumenjaka
- 1 jajce
- 4 žlice sladkorja
- 1 vinski kozarec vina Syrah
Priprava
- 1. Na dno dveh vinskih kozarcev položimo sadje - jagode grozdja, maline in robide.
- 2. Za kremo sabayon v skledo vlijemo rumenjake in jajce. Dodamo sladkor (če hočemo slajšo sladico, dodamo 5 do 6 žlic sladkorja) in rdeče vino.
- 3. Skledo segrevamo na vodni kopeli in stepamo z metlico, dokler zmes ne postane penasta in svetlejša, približno 10 minut.
- 4. Kremo sabayon zlijemo čez sadje in postrežemo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami