ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Sadni kruh

Ocena 0/5

Priprava:

1. Kosmiče prelijemo z mlekom in pustimo počivati 10 do 15 minut.

2. Moki dodamo pecilni prašek ter cimet in presejemo v skledo.

3. Suha jabolka narežemo na tanke trakove in dodamo v moko skupaj s suhimi višnjami ter mandlji v lističih. V skledico ubijemo jajce in ga dodamo zmesi. Nato dodamo med in rjavi sladkor. Premešamo. Na koncu dodamo mleko s kosmiči in dobro premešamo, vendar ne dolgo, da bo kruh mehkejši.

4. Globok pravokotni pekač za kolače namastimo, dno ter stene pa obložimo s papirjem za peko. Zmes vlijemo in jo enakomerno razporedimo. Kruh pečemo 45 minut pri 180 stopinjah.

5. Topel ali hladen kruh postrežemo za zajtrk z medom in rikoto. Lahko ga hranimo v hladilniku in rezine pred postrežbo segrejemo v opekaču.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje:
Recept: Bill Granger