Vsestranska Nadiya, ki je poleg vseh vlog v življenju tudi izjemna chefinja, nam je pripravila izvrstno okusnih, zanimivih in sočnih družinskih receptov z enostavnimi sestavinami. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • ZA HRUSTLJAVE TORTILJE:
  • 4 manjše tortilje, narežite jih na 1 cm široke trakove
  • 20 g stopljenega nesoljenega masla
  • 35 g rjavega sladkorja
  • ½ žličke zmletega cimeta
  • ščep soli
  • ZA SADNO SOLATO:
  • 400 g svežih jagod, očiščenih in prerezanih na četrtine
  • 1 velika pomaranča, olupljena in razdeljena na rezine
  • 125 g na grobo nasekljanega posušenega ananasa
  • 200 g prepolovljenega zelenega grozdja
  • 200 g zamrznjenih borovnic
  • 150 g zamrznjenih malin
  • 3 prepolovljene marakuje, z žlico odstranite pulpo
  • 2 žlici sončničnih semen
  • 25 g na grobo nasekljanega svežega peteršilja ali mete

Priprava

  • 1. Najprej pripravite hrustljave tortilje. Pečico zagrejte na 200 stopinj/180 stopinj z ventilacijo/plin 6. Koščke tortilj dajte v velik pekač, naj bo samo ena plast. Prelijte s stopljenim maslom, potem pa premešajte z rokami, da bodo vsi koščki prekriti.
  • 2. Posujte s sladkorjem in cimetom, vse naj bo dobro prekrito. Posolite.
  • 3. Tortilje dajte v pečico in pecite 10 minut. Bodite pozorni, da jih ne zažgete.
  • 4. Na polovici pečenja vzemite pekač iz pečice in koščke obrnite ter dajte nazaj v pečico še za 5 minut. Vedeli boste, da so tortilje gotove, ko bodo zašelestele, če jih boste spustili na pekač. Če menite, da je potrebno, jih pustite v pečici še nekaj minut, a vseeno še vedno pazite nanje.
  • 5. Ko so tortilje hrustljave, jih pustite v pekaču, da se ohladijo in malce posušijo, vi pa pripravite solato.
  • 6. Sestavine za solato dajte v veliko skledo in jih premešajte. To lahko storite tik pred postrežbo, da bo zamrznjeno sadje ostalo zamrznjeno.
  • 7. Postrezite v skledicah in po vrhu posujte hrustljave tortilje.

Sorodni recepti

Poglej vse