Opis

Priprava

Z jagod odstranimo peclje. Vse sestavine damo v kozico in vremo 10 do 12 minut, nato pa omako precedimo skozi cedilo. Omako zlijemo v posodo. Nežno zarežemo v lupino breskev in jih potopimo v vročo omako, saj se bo tako lupina zmehčala in jo bomo zlahka odstranili. Pustimo, da se omaka in breskve povsem ohladijo.

Olupimo papajo in odstranimo semena. Olupimo breskve in jih prerežemo na pol. Olupimo mango in ga narežemo na rezine. Če uporabljate svež liči, ga olupite in odstranite pečko.

Malo omake polijemo po krožniku in nanj zložimo sadje. Nanj prelijemo sorbet. Okrasimo z malinami in metinimi listi. Postrežemo takoj.

sestavine

Sestavine

  • 1 papaja
  • 4 breskve
  • 8 ličijev
  • 1 mango
  • 0.5 l limonin sorbet

Sadna omaka

  • 2 dcl jagod
  • 1 dcl malina
  • 1 dcl sladkor
  • 0.5 vaniljevega stroka
  • 5 dcl penine

Dekoracija

  • maline
  • metini listi

Sorodni recepti