Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Torek 1 Oktober ob 13:00 | Torek 1 Oktober ob 13:30

Priprava

  1. Za pripravo testa dajte suhi kvas v posodo in dodajte malo mlačne vode. Pustite delovati 10 minut.
  2. Dodajte moko, maslo in med, stepajte 3-4 minute pri srednji hitrosti toliko časa, da dobite mokro mešanico, ki spominja na mokro mivko.
  3. Dodajte jajca, vsa naenkrat, in sol. Najprej stepajte pri nizki hitrosti, nato pri visoki, dokler ne dobite gladkega testa.
  4. Hitrost zmanjšajte na srednjo in gnetite testo še 10 minut, da postane elastično.
  5. S čopičem namažite notranjost posodic in kozarcev s stopljenim maslom. Testo porazdelite med posodice. Uporabite lahko posodice, kakršne želite. Testo pustite vzhajati 2 uri. Pečico segrejte na 190 stopinj. Pecite 15 minut.
  6. Za pripravo sirupa zavrite mešanico vode in sladkorja. Pustite malo pokuhati, da se mešanica zgosti. Odstranite z ognja po približno 5 minutah.
  7. Pustite, da se popolnoma ohladi. Nato dodajte rum in naribano lupino limone in pomaranče. Dobro premešajte.
  8. Ko se testo popolnoma ohladi, ga namočite s sirupom, počakajte, da se sirup vpije, nato polijte ponovno. Testo mora biti popolnoma prepojeno.
  9. Okrasite s stepeno smetano. Dodajte rezine svežih jagod in nekaj svežih metinih listkov.

sestavine

Testo:

  • 300 g moke
  • 110 g masla, narezanega na kocke
  • 12 g medu
  • 7 g suhega kvasa
  • 375 g jajc (7 jajc)
  • 2 g soli
  • Maslo

Sirup:

  • 200 g sladkorja
  • 300 g vode
  • 40 g ruma
  • naribana lupina 1 limone
  • naribana lupina 1 pomaranče

Serviranje:

  • 500 g stepene smetane
  • Sveže jagode
  • Metini listi

Sorodni recepti