Rulada z beljakovinsko peno, malinami in belo čokolado

Rulada z beljakovinsko peno, malinami in belo čokolado

Opis

Priprava:

    1. Najprej pripravimo sadni preliv. Sestavine damo v multipraktik ali mešalnik, meljemo nekaj minut, dokler ne dobimo gladkega preliva. Nato ga skozi cedilo vlijemo v skledo.

   2. Pečico segrejemo na 160°C. Lešnike damo na pekač in jih postavimo v pečico za pet do šest minut, dokler se ne obarvajo zlato, nato pa jih vzamemo iz pečice. S pomočjo kuhinjske krpe odstranimo lupine. Ko jih očistimo, jih grobo nasekljamo.

   3.  Pekač prekrijemo z naoljeno folijo, tako da bo imela beljakova pena dovolj prostora, da naraste približno štiri centimetre med peko.

    4. Z ročnim električnim mešalnikom ali mešalnikom stepemo beljake, nato pa med mešanjem postopoma dodajamo sladkor. Dobiti moramo trd sneg. Dodamo koruzno moko in kis ali limonin sok, meljemo še nekaj sekund. Na koncu dodamo še nasekljane popražene lešnike.

    5. Zmes razporedimo po pekaču, prekritim s peki papirjem, in pečemo 18 do 20 minut, dokler se ne obarva zlato in je sredica prožna. Vzamemo iz pečice in pustimo stati približno pet minut, preden zmes postavimo na drugo plast folije. Povsem ohladimo.

    6. Belo čokolado damo v skledo, ki smo jo postavili na kozico, v kateri je nekaj centimetrov vode. Počakamo, da voda zavre, odstavimo z ognja in pustimo, da se čokolada počasi topi nad vodo (po mojem mnenju je to najučinkovitejši način topljenja bele čokolade). Ko se čokolada stopi, skledico vzamemo s kozice in počakamo, da se ohladi.

    7. Medtem stepemo smetano, toda nehamo mešati, tik preden je povsem stepena. Ko se bela čokolada ohladi, jo dodamo kremi z vaniljo, nato pa z zmesjo premažemo beljakovo peno. Po njej potresemo maline.

    8. Večji konec beljakove pene, ki je obrnjena proti nam (pomagamo si s folijo), zvijemo v rulado. Postavimo na pladenj s podstavkom in postrežemo z malinovim s sadnim prelivom.


Priprava:

    1. Najprej pripravimo sadni preliv. Sestavine damo v multipraktik ali mešalnik, meljemo nekaj minut, dokler ne dobimo gladkega preliva. Nato ga skozi cedilo vlijemo v skledo.

   2. Pečico segrejemo na 160°C. Lešnike damo na pekač in jih postavimo v pečico za pet do šest minut, dokler se ne obarvajo zlato, nato pa jih vzamemo iz pečice. S pomočjo kuhinjske krpe odstranimo lupine. Ko jih očistimo, jih grobo nasekljamo.

   3.  Pekač prekrijemo z naoljeno folijo, tako da bo imela beljakova pena dovolj prostora, da naraste približno štiri centimetre med peko.

    4. Z ročnim električnim mešalnikom ali mešalnikom stepemo beljake, nato pa med mešanjem postopoma dodajamo sladkor. Dobiti moramo trd sneg. Dodamo koruzno moko in kis ali limonin sok, meljemo še nekaj sekund. Na koncu dodamo še nasekljane popražene lešnike.

    5. Zmes razporedimo po pekaču, prekritim s peki papirjem, in pečemo 18 do 20 minut, dokler se ne obarva zlato in je sredica prožna. Vzamemo iz pečice in pustimo stati približno pet minut, preden zmes postavimo na drugo plast folije. Povsem ohladimo.

    6. Belo čokolado damo v skledo, ki smo jo postavili na kozico, v kateri je nekaj centimetrov vode. Počakamo, da voda zavre, odstavimo z ognja in pustimo, da se čokolada počasi topi nad vodo (po mojem mnenju je to najučinkovitejši način topljenja bele čokolade). Ko se čokolada stopi, skledico vzamemo s kozice in počakamo, da se ohladi.

    7. Medtem stepemo smetano, toda nehamo mešati, tik preden je povsem stepena. Ko se bela čokolada ohladi, jo dodamo kremi z vaniljo, nato pa z zmesjo premažemo beljakovo peno. Po njej potresemo maline.

    8. Večji konec beljakove pene, ki je obrnjena proti nam (pomagamo si s folijo), zvijemo v rulado. Postavimo na pladenj s podstavkom in postrežemo z malinovim s sadnim prelivom.

sestavine

Sestavine

  • 175 g zmehčanega masla in dodatno za premaz
  • 300 g mletih mandljev
  • 100 g kokosove moke
  • 0.5 žličke soli
  • 1 400 ml pločevinka polnomastnega kokosovega mleka
  • 75 g temne čokolade (s 55 do 70% vsebnostjo kakava)
  • 250 g navadnega kristalnega sladkorja
  • 3 jajca

Za čokoladno kremo

  • 200 g temne čokolade (s 55 do 70-% vsebnostjo kakava)
  • 50 ml kokosovega likerja (po želji) ali nekaj kapljic kokosovega ekstrata

Za kokosove mrvice

  • 75 g navadnega kristalnega sladkorja
  • 35 ml vode
  • 75 g kokosove moke

Sorodni recepti