Rulada s čokolado in vanilijo

Rulada s čokolado in vanilijo

Opis

Priprava:

    1. Pečico segrejmo na 180 °C. Pekač prekrijemo s peki papirjem.

    2. Maslu dodamo sladkor in ju mešamo, dokler ne dobimo lahke in rahle zmesi, nato pa umešamo še jajce.

    3. Zmes razdelimo v dve skledi. V vsaki bi moralo biti približno 160 g zmesi. V skledo z vaniljevim nadevom damo vaniljev ekstrakt, umešamo moko in pecilni prašek ter mešamo, dokler ne dobimo mehkega testa.

    4. V drugo skledo s čokoladnim nadevom vmešamo kakav, moko in pecilni prašek. Mesimo, dokler ne dobimo mehkega testa.

    5. Po dveh listih peki papirja potresemo sladkor v prahu (poskrbimo, da ga je dovolj, da se testo ne prilepi). Zmesi damo na peki papir in ju razvaljamo, vrh pa tudi potresemo s sladkorjem v prahu. Oblikovati moramo pravokotnika, velika 20 x 30 cm. Oba pravokotnika morata biti enako velika.

    6. Čokoladno plast nanesemo na vaniljevo plast. Začnemo z daljšo stranico, 30-cm, in zvijemo v tesen valj. Rulado ovijemo v papir in jo damo v hladilnik za vsaj 15 minut (v hladilniku jo lahko pustimo tudi cel teden).

    7. Rulado narežemo na 7,5 mm debele rezine. Pečemo jih 15 minut, dokler se zunanjost ne obarva zlato in so rezine suhe na dotik. Previdno jih postavimo na rešetko in počakamo, da se ohladijo.

sestavine

Sestavine

  • 150 g zmehčanega masla
  • 110 g navadnega kristalnega sladkorja
  • 1 jajce
  • Sladkor v prahu za posip

Za vanilijev nadev

  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 150 g moke
  • 0.25 g žličke pecilnega praška

Za čokoladni nadev

  • 35 g kakava v prahu
  • 115 g moke
  • 0.25 žličke pecilnega praška

Sorodni recepti