Opis

Način priprave:

1. Meso oblikujemo v tanek kos, ki ga lahko zavijemo v rulado. Začinimo s soljo, poprom

in timijanom ter položimo na velik kos aluminijaste folije.

2. Jajca razžvrkljamo z vilicami in dodamo drobno narezano mlado čebulo in peteršilj.

3. Spečemo omleto in jo damo na meso.

4. Nanjo položimo šunko in pol topljenega sira.

5. Gobe prepražimo na maslu in začinimo s soljo in poprom. Pol količine dodamo nadevu za rulado.

6. Meso zvijemo, kolikor zmoremo, v trdno rulado in oblikujemo skupaj s folijo.

7. Damo v globok pekač z malo vode in dve uri pečemo v pečici pri zmerni temperaturi.

8. Preostalim praženim gobam dodamo preostalo količino topljenega sira. Dodamo malo vode in kuhamo nekaj minut.

9. Omako pretlačimo, da postane gladka.

10. Z rulade odstranimo folijo in jo narežemo na rezine. Postrežemo z gobovo omako in ohlajenim belim vinom.

sestavine

  • 1 kg svinjskih pleč brez kosti
  • sol in črni poper po želji
  • suhi timijan

Za nadev

  • 2 jajci
  • vejica mlade čebule
  • peteršilj
  • 50 g tanko narezane prekajene šunke
  • 200 g topljenega sira
  • 300 g gob
  • 20 g masla
  • sol in poper po želji

Sorodni recepti