Rulada iz pleč

Način priprave:

1. Meso oblikujemo v tanek kos, ki ga lahko zavijemo v rulado. Začinimo s soljo, poprom

in timijanom ter položimo na velik kos aluminijaste folije.

2. Jajca razžvrkljamo z vilicami in dodamo drobno narezano mlado čebulo in peteršilj.

3. Spečemo omleto in jo damo na meso.

4. Nanjo položimo šunko in pol topljenega sira.

5. Gobe prepražimo na maslu in začinimo s soljo in poprom. Pol količine dodamo nadevu za rulado.

6. Meso zvijemo, kolikor zmoremo, v trdno rulado in oblikujemo skupaj s folijo.

7. Damo v globok pekač z malo vode in dve uri pečemo v pečici pri zmerni temperaturi.

8. Preostalim praženim gobam dodamo preostalo količino topljenega sira. Dodamo malo vode in kuhamo nekaj minut.

9. Omako pretlačimo, da postane gladka.

10. Z rulade odstranimo folijo in jo narežemo na rezine. Postrežemo z gobovo omako in ohlajenim belim vinom.

sestavine

  • 1 kg svinjskih pleč brez kosti sol in črni poper po želji suhi timijanZa nadev2 jajci vejica mlade čebule peteršilj 50 g tanko narezane prekajene šunke 200 g topljenega sira 300 g gob 20 g masla sol in poper po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse