Rulada "Galant"

Rulada "Galant"

Opis

Način priprave:

1. Vse sestavine za pisane okraske premešamo, da dobimo enakomerno zmes. Uporabimo približno po eno žlico vsake sestavine. Zmes razdelimo v majhne modle in obarvamo po želji.

2. Zmes vlijemo v slaščičarsko vrečko s tankim nastavkom za okraševanje. Damo v hladilnik, da se malo strdi.

3. Odrežemo kos papirja za peko velikosti pekača, v katerem bomo spekli testo. S svinčnikom narišemo različne okraske.

4. Papir obrnemo in obarvano testo nanesemo po konturah. Porisani list postavimo v zamrzovalnik, da zamrzne, medtem ko pripravimo kremo in testo za rulado.

5. Smetano rahlo premešamo s sladkorjem po želji. Ni treba uporabiti mešalnika. Dodamo pol želatine, ki smo jo pred tem namočili v malo vode in stopili na pari. Dodamo tudi vaniljo in vse dobro premešamo. Kremo damo na hladno, da se začne želirati.

6. Jajca in sladkor stepamo v penasto kremo, dokler se prostornina ne potroji. Vsujemo presejano moko in vaniljo ter previdno premešamo z lopatko.

7. Iz zamrzovalnika vzamemo list s pisanimi risbami in damo v pekač. Na površino vsujemo testo in previdno zgladimo.

8. Testo pečemo 10 min v segreti pečici pri 180 stopinjah.

9. Spečeno testo vzamemo ven in ga pustimo, da se malo ohladi. Zvrnemo ga na vlažno krpo in previdno odlepimo papir. Krpo odstranimo, na testo položimo čist kos papirja in zavijemo v rulado.

Narisane linije morajo ostati na zgornji strani. Po 20 minutah bo spečeno testo dobilo obliko rulade in bo pripravljeno za nadevanje.

10.  Rulado razpremo in jo nadevamo s kremo in marmelado. Ni treba dodajati enakomerno. Naj bodo na nekaterih mestih vidne češnje, na drugih pa bela krema. Rulado zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo v hladilniku en dan, da se dobro strdi.

13. Pred postrežbo rulado povaljamo v kristalnem sladkorju, da dobi „kristalni“ videz.

sestavine

Za pisane okraske

  • 10 g zmehčanega masla
  • 10 g sladkorja
  • 10 g beljaka
  • 10 g moke
  • jedilne barve za okraševanje

Krema

  • 400 g kisle smetane
  • 1 zavojček vanilije
  • 200 g češnjeve marmelade
  • 1 zavojček želatine
  • 2 žlici sladkorja

Za testo

  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 1 vanilija
  • 50 g sladkorja za valjanje

Sorodni recepti