Rulada "Galant"
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Vse sestavine za pisane okraske premešamo, da dobimo enakomerno zmes. Uporabimo približno po eno žlico vsake sestavine. Zmes razdelimo v majhne modle in obarvamo po želji.
2. Zmes vlijemo v slaščičarsko vrečko s tankim nastavkom za okraševanje. Damo v hladilnik, da se malo strdi.
3. Odrežemo kos papirja za peko velikosti pekača, v katerem bomo spekli testo. S svinčnikom narišemo različne okraske.
4. Papir obrnemo in obarvano testo nanesemo po konturah. Porisani list postavimo v zamrzovalnik, da zamrzne, medtem ko pripravimo kremo in testo za rulado.
5. Smetano rahlo premešamo s sladkorjem po želji. Ni treba uporabiti mešalnika. Dodamo pol želatine, ki smo jo pred tem namočili v malo vode in stopili na pari. Dodamo tudi vaniljo in vse dobro premešamo. Kremo damo na hladno, da se začne želirati.
6. Jajca in sladkor stepamo v penasto kremo, dokler se prostornina ne potroji. Vsujemo presejano moko in vaniljo ter previdno premešamo z lopatko.
7. Iz zamrzovalnika vzamemo list s pisanimi risbami in damo v pekač. Na površino vsujemo testo in previdno zgladimo.
8. Testo pečemo 10 min v segreti pečici pri 180 stopinjah.
9. Spečeno testo vzamemo ven in ga pustimo, da se malo ohladi. Zvrnemo ga na vlažno krpo in previdno odlepimo papir. Krpo odstranimo, na testo položimo čist kos papirja in zavijemo v rulado.
Narisane linije morajo ostati na zgornji strani. Po 20 minutah bo spečeno testo dobilo obliko rulade in bo pripravljeno za nadevanje.
10. Rulado razpremo in jo nadevamo s kremo in marmelado. Ni treba dodajati enakomerno. Naj bodo na nekaterih mestih vidne češnje, na drugih pa bela krema. Rulado zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo v hladilniku en dan, da se dobro strdi.
13. Pred postrežbo rulado povaljamo v kristalnem sladkorju, da dobi „kristalni“ videz.
sestavine
- Za pisane okraske10 g zmehčanega masla 10 g sladkorja 10 g beljaka 10 g moke jedilne barve za okraševanjeKrema400 g kisle smetane 1 zavojček vanilije 200 g češnjeve marmelade 1 zavojček želatine 2 žlici sladkorjaZa testo2 jajci 60 g sladkorja 50 g moke 1 vanilija50 g sladkorja za valjanje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem