Roz Djerbi s školjkami

Priprava:

Školjke operemo v veliko vode in odstranimo odprte. Koriander drobno nasekljamo.

Pretlačimo česen za harisso. Harisso pomešamo s poprom,  tri četrt koriandra, s česnom, kurkumo, paradižnikovim pirejem in soljo.

 

Mlado čebulo narežemo na obročke. Riž pomešamo z grahom, meto, začimbno pasto in mlado čebulo. Riž z zelišči kuhamo pol ure v kuhalniku za riž s pokrovom. Dodamo školjke, potresemo s preostalim koriandrom in z nekaj soli. Riž znova pokuhamo v sopari s pokrovom v približno 5 minutah, da se školjke odprejo.


Priprava:

Školjke operemo v veliko vode in odstranimo odprte. Koriander drobno nasekljamo.

Pretlačimo česen za harisso. Harisso pomešamo s poprom,  tri četrt koriandra, s česnom, kurkumo, paradižnikovim pirejem in soljo.

 

Mlado čebulo narežemo na obročke. Riž pomešamo z grahom, meto, začimbno pasto in mlado čebulo. Riž z zelišči kuhamo pol ure v kuhalniku za riž s pokrovom. Dodamo školjke, potresemo s preostalim koriandrom in z nekaj soli. Riž znova pokuhamo v sopari s pokrovom v približno 5 minutah, da se školjke odprejo.

sestavine

  • Sestavine:1 kg školjk (denimo ladink ali majhnih klapavic) 1 šopek koriandra 6 strokov česna 1 žlička kurkume 1 žlica paradižnikove mezge 1 šopek mlade čebule 400 g riža basmati 300 g graha 1 žlica suhe mete 2 žlici harisse sol sveže mleti poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse