Rjavčkov sendvič z lešniki in karamelno omako

Rjavčkov sendvič z lešniki in karamelno omako
Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Sobota 16 November ob 21:00 | Sobota 16 November ob 21:30

Opis

Rjavčkov sendvič z lešniki in karamelno omako

Priprava

  1. Čokolado in maslo stopite na pari. V skledi mešalnika penasto vmešajte sladkor in jajca. Obe zmesi previdno pomešajte, da se povežeta. Dodajte presejano moko in kakav, potem še lešnike in spet premešajte.
  2. Pečico segrejte na 170 C. Model premažite z maslom in pomokajte ter vanj prestavite testo. Pecite 20-30 min in pustite, da se ohladi. Rjavček narežite na kocke. Vsako kocko prerežite po diagonali, potem pa še vsak trikotnik vodoravno.
  3. Konzervo sladkanega kondenziranega mleka potopite v kozico z mrzlo vodo. Počasi naj se kuha 3 ure, ves čas pa mora biti prekrita z vodo. Po potrebi dodajte vodo, da bo ves čas pokrita. Konzerva naj se par ur hladi na sobni temperaturi, šele potem jo odprite.
  4. Spodnjo polovico trikotnika premažite s kremo in postrezite.

*Pecite v pečici brez konvekcije

sestavine

  • 150 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 225 g sladkorja
  • 3 jajca  
  • 55 g moke T500
  • 55 g kakava
  • 50 g zdrobljenih lešnikov
  • 1 konzerva sladkanega kondenziranega mleka (Dulce de leche) – 400 g

Sorodni recepti