Rižota s sipo po hrvaško
Recept je iz: Jamie Oliver
Postopek:
1. Riž za rižoto skuhamo v velikem loncu soljene vode po navodilih na embalaži, da je al dente. Odcedimo in razporedimo na pladenj, da se ohladi. Ni ga treba spirati.
2. V spodnjo stran sipe previdno križno zarežemo, nato jo narežemo na 2-cm koščke skupaj s kraki.
3. Za ribjo osnovo damo shranjeno sipino kožo in kosti v velik lonec. Zalijemo s piščančjo osnovo ali litrom vrele vode in pristavimo na močan ogenj. Zavremo, pustimo, da rahlo vre 20 minut, precedimo v drug lonec in pustimo na šibkem ognju, da ostane toplo.
4. Čebulo in česen olupimo, drobno narežemo. Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo. Osmukamo peteršilj in liste damo na stran, peclje pa drobno narežemo.
5. V ponvi na srednjem ognju segrejemo oljčno olje in maslo ter dodamo čebulo, česen in cele inčune. Pražimo 5 do 10 minut oziroma dokler se ne zmehča.
6. Dodamo sipo, peclje peteršilja, paradižnike, paradižnikovo mezgo, belo vino, sipino črnilo in 500 ml osnove. Kuhamo 15 minut oziroma dokler se sipa ne zmehča.
7. Liste peteršilja drobno narežemo, čilijem odstranimo semena in drobno narežemo, nato pa ju pomešamo v skledi z večino limoninega soka in malce ekstradeviškega oljčnega olja.
8. Nežno umešamo ohlajeni riž in čez iztisnemo pol limone. Postrežemo poškropljeno z oljčnim oljem s peteršiljem in čilijem.
1. Riž za rižoto skuhamo v velikem loncu soljene vode po navodilih na embalaži, da je al dente. Odcedimo in razporedimo na pladenj, da se ohladi. Ni ga treba spirati.
2. V spodnjo stran sipe previdno križno zarežemo, nato jo narežemo na 2-cm koščke skupaj s kraki.
3. Za ribjo osnovo damo shranjeno sipino kožo in kosti v velik lonec. Zalijemo s piščančjo osnovo ali litrom vrele vode in pristavimo na močan ogenj. Zavremo, pustimo, da rahlo vre 20 minut, precedimo v drug lonec in pustimo na šibkem ognju, da ostane toplo.
4. Čebulo in česen olupimo, drobno narežemo. Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo. Osmukamo peteršilj in liste damo na stran, peclje pa drobno narežemo.
5. V ponvi na srednjem ognju segrejemo oljčno olje in maslo ter dodamo čebulo, česen in cele inčune. Pražimo 5 do 10 minut oziroma dokler se ne zmehča.
6. Dodamo sipo, peclje peteršilja, paradižnike, paradižnikovo mezgo, belo vino, sipino črnilo in 500 ml osnove. Kuhamo 15 minut oziroma dokler se sipa ne zmehča.
7. Liste peteršilja drobno narežemo, čilijem odstranimo semena in drobno narežemo, nato pa ju pomešamo v skledi z večino limoninega soka in malce ekstradeviškega oljčnega olja.
8. Nežno umešamo ohlajeni riž in čez iztisnemo pol limone. Postrežemo poškropljeno z oljčnim oljem s peteršiljem in čilijem.
sestavine
- Sestavine300 g riža za rižote 500 g očiščene sipe kosti in kožo shranimo 1 l bio jušne piščančje osnove 1 rdeča čebula 1 strok česna 3 veliki paradižniki 0.5 šopka drobno nasekljanega gladkolistnega peteršilja oljčno olje 30 g masla 3 inčuni 1 žlica sipinega črnila 1 svež rdeči čili 1 limona ekstra deviško oljčno olje za pokapanje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jamie Oliver
Mega sendvič z mesnimi kroglicami
Recepti Jamie Oliver
PEČEN PIŠČANEC PO KOREJSKO
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Jamie Oliver
RIŽOTA Z MORSKIMI SADEŽI
Recepti Jamie Oliver
Pita s puranom in porom
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Jamie Oliver
Sočni zrezki z ratatujem
Recepti Jamie Oliver
Čokoladni tartufi
Recepti Jamie Oliver
Praznični takosi
Recepti Jamie Oliver
Chili con carne v mikrovalovni pečici