Opis

RIZI-BIZI

Priprava

Priprava

  1. Čebulo narežemo in jo popražimo v ponvi na olju. Čebulo malo posolimo. Riž rahlo speremo. Ko čebula postekleni, dodamo riž in ga "popražimo". Čez par minut zalijemo z jušno osnovo in mešamo še naprej.
  2. Grah odcedimo in speremo.
  3. Istočasno v drugi ponvi prepražimo preostanek čebule, malo posolimo in dodamo 1 strok česna, 200 g boba, vejico rožmarina in par listkov origana.
  4. Narežemo i kratko popržimo pancetu.
  5. Zadnjih 5 minut rižu dodamo 100 g boba.
  6. Prepraženemu bobo dodamo maslo, malo popra in jušne osnove ter z namiznim mešalnikom spasiramo fino kremo.
  7. Proti koncu kuhanja riža dodamo kremo iz boba ter dodamo maslo. Premešamo.
  8. Preden postrežemo, rizi-bizi potresemo z malo popražene pancete ter par listki origana in timijana.

sestavine

Sestavine:

  • riž sorte carnaroli 300 g
  • svež ali konzerviran grah 300 g
  • zelenjavna jušna osnova 1l
  • l čebula
  • 2 stroka česna
  • maslo 80 g
  • panceta 100 g
  • oljčno olje
  • sol/poper
  • timijan, origano

Sorodni recepti