Riževi krekerji s sipinim črnilom in stepeno rikoto

sestavine

  • Riževi krekerji s sipinim črnilom:
  • riževi krekerji s sipinim črnilom
  • 100 g riža arborio
  • 400 g vode
  • 1/2 žlice riževega ali koruznega škroba
  • 2 žlički sipinega črnila
  • 500 ml sončničnega olja
  • 150 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • Stepena rikota:
  • 500 g bivolje rikote
  • 100 g drobno narezanega guancialeja
  • 20 filejev inčunov s kaprami
  • 40 g vročega medu

Priprava

  • V kozico damo riž, vodo in rižev škrob ter sestavine zavremo. Kuhamo jih 30 minut oziroma dokler se riž ne nekoliko razkuha. Riž za tem razporedimo na pekač (debelina 2–3 mm), obložen s peki papirjem. V peči ga sušimo 60 do 90 minut oziroma dokler se ne posuši. Za tem koščke, velike 4 do 6 cm, scvremo v vročem olju (170 stopinj Celzija), cvremo jih 1 do 2 minuti na vsaki strani, dokler ne postanejo hrustljavi. Za tem jih vzamemo iz olja in položimo na papirnato brisačko.
  • Rikoto stepemo, da postane gladka in kremasta, ter dodamo ekstra deviško olivno olje in začimbe.
  • Stepeno rikoto damo na rižev kreker ter vanjo potisnemo kapro, zavito v inčun. Dodamo še rezino guancialeja in nastrgano botargo. V ponvi ali mikrovalovki segrejemo med in ga pokapamo po vrhu.

Sorodni recepti

Poglej vse