Riževa solata iz artičok, boba in mete

Riževa solata iz artičok, boba in mete

Opis

Priprava:

1. Riž skuhamo al dente. Odcedimo ga in damo v posodo. Začinimo z oljčnim oljem, limonovim sokom, s soljo in sveže mletim črnim poprom. Premešamo in pustimo, da se ohladi.

2. Očistimo bob in ga nekaj minut blanširamo. Odcedimo ga in dodamo v riž.

3. Dodamo narezani peteršilj in solato premešamo.

4. Na koncu na koščke narežemo srčiko marinirane artičoke.

5. Pred postrežbo solato začinimo z oljčnim oljem.

 

sestavine

  • 220 g belega kratkozrnatega riža
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici limonovega soka
  • sol
  • poper
  • 3 žlice narezanega peteršilja
  • 185 g boba
  • 6 konzerviranih artičok
  • 1 list mete

Sorodni recepti