Rižev venec

Način priprave:

1. Riž skuhamo v slani vodi in pustimo, da se ohladi.

2. Narežemo čebulo in česen ter ju popražimo na maslu.

3. Narežemo špinačo in za kratek čas dodamo čebuli in česnu. Na koncu dodamo tudi narezane

začimbnice.

4. V ustrezni posodi zmešamo riž, praženo špinačo, narezano šunko in grobo narezan

sir. Dodamo jajca in smetano. Začinimo s soljo in poprom. Bučke narežemo na

rezine in obložimo z riževo zmesjo.

5. Vzamemo tortni model in dno ter robove prekrijemo s papirjem za peko. Premažemo z maslom.

Vlijemo zmes in pritisnemo z vilicami. Venec pečemo v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjah 20 minut, dokler ne pozlati.

sestavine

  • 200 g riža 30 g masla 100 g šunke 125 g sira 250 g bučk 250 g špinače 2 vejici mlade čebule 2 vejici mladega česna 0.5 šopka kopra 0.5 šopka peteršilja sol in poper po želji 2 jajci 0.5 kavne skodelice sladke smetane

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse