Rižev venec
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Riž skuhamo v slani vodi in pustimo, da se ohladi.
2. Narežemo čebulo in česen ter ju popražimo na maslu.
3. Narežemo špinačo in za kratek čas dodamo čebuli in česnu. Na koncu dodamo tudi narezane
začimbnice.
4. V ustrezni posodi zmešamo riž, praženo špinačo, narezano šunko in grobo narezan
sir. Dodamo jajca in smetano. Začinimo s soljo in poprom. Bučke narežemo na
rezine in obložimo z riževo zmesjo.
5. Vzamemo tortni model in dno ter robove prekrijemo s papirjem za peko. Premažemo z maslom.
Vlijemo zmes in pritisnemo z vilicami. Venec pečemo v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjah 20 minut, dokler ne pozlati.
sestavine
- 200 g riža 30 g masla 100 g šunke 125 g sira 250 g bučk 250 g špinače 2 vejici mlade čebule 2 vejici mladega česna 0.5 šopka kopra 0.5 šopka peteršilja sol in poper po želji 2 jajci 0.5 kavne skodelice sladke smetane
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo