Opis

V posodi segrejemo vodo (skodelico je prihranimo za pozneje) in vanjo vsujemo riž. Začinimo s ščepom soli, dodamo limonino lupinico, cimetovi palčki in kuhamo sedem minut, da voda povre in se riž zmehča. Riž prihranimo in gremo na naslednji korak recepta: kremo za riž.

V posodi segrejemo mleko, limonino lupinico in cimetovo palčko. Pustimo, da vre na majhnem ognju. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake prihranimo za drug recept, saj jih tokrat ne bomo porabili. Dobro stepemo rumenjake. Prilijemo vodo, ki smo jo prihranili na začetku, in stepamo naprej. Po želji lahko namesto vode uporabimo mleko. Pomembno je, da prej nekoliko raztopimo rumenjake, da jih bomo lažje vmešali v toplo mleko. Ko mleko zavre, dodamo stepene rumenjake in kondenzirano mleko. Vztrajno mešamo, dokler ne dobimo goste gladke kreme. Če imamo občutek, da je krema grudičasta, jo lahko precedimo, preden dodamo riž, sicer damo riž naravnost v kremo. Dobro premešamo in postrežemo v posodicah. Pomembno je, da prej odstranimo limonino lupinico in cimetove palčke. Okusen kremast rižev puding postavimo v hladilnik, da se dobro shladi. Preden ga postrežemo, ga okrasimo z mletim cimetom.


V posodi segrejemo vodo (skodelico je prihranimo za pozneje) in vanjo vsujemo riž. Začinimo s ščepom soli, dodamo limonino lupinico, cimetovi palčki in kuhamo sedem minut, da voda povre in se riž zmehča. Riž prihranimo in gremo na naslednji korak recepta: kremo za riž.

V posodi segrejemo mleko, limonino lupinico in cimetovo palčko. Pustimo, da vre na majhnem ognju. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake prihranimo za drug recept, saj jih tokrat ne bomo porabili. Dobro stepemo rumenjake. Prilijemo vodo, ki smo jo prihranili na začetku, in stepamo naprej. Po želji lahko namesto vode uporabimo mleko. Pomembno je, da prej nekoliko raztopimo rumenjake, da jih bomo lažje vmešali v toplo mleko. Ko mleko zavre, dodamo stepene rumenjake in kondenzirano mleko. Vztrajno mešamo, dokler ne dobimo goste gladke kreme. Če imamo občutek, da je krema grudičasta, jo lahko precedimo, preden dodamo riž, sicer damo riž naravnost v kremo. Dobro premešamo in postrežemo v posodicah. Pomembno je, da prej odstranimo limonino lupinico in cimetove palčke. Okusen kremast rižev puding postavimo v hladilnik, da se dobro shladi. Preden ga postrežemo, ga okrasimo z mletim cimetom.

sestavine

Sestavine

  • 100 g portugalskega riža Carolino
  • 12 rumenjakov
  • 1 l mleka
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • 1 limonina lupina
  • 3 cimetove palčke
  • 0.5 l vode
  • sol po okusu
  • mleti cimet