Riž z ingverjem, redkvicami in avokadom

Riž z ingverjem, redkvicami in avokadom

Opis

Priprava:

Vodo in riž damo v skledo z debelim dnom, pokrijemo, postavimo na ogenj in pustimo, da zavre. Ko riž zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo, da počasi vre 25 minut. Nato ugasnemo ogenj, posodo pustimo pokrito in pustimo stati še 5 minut. V tem času se bo riž povsem skuhal in vpil vodo. Medtem ko se riž kuha, z lupilnikom za zelenjavo narežemo ingver na zelo tanke trakove. Redkvice narežemo na četrtine ali osmine, odvisno od njihove velikosti.

Ko je riž kuhan, ga z žlico prestavimo v skledo. Dodamo omako tamari ali sojino omako, nato kis in vse dobro premešamo z vilicami. Postopek ponovimo z ingverjem, redkvicami in semeni. Na koncu z vilicami vmešamo skoraj ves koriander. Riž razdelimo na dve manjši skledi. Po vrhu razporedimo avokado, ki smo ga narezali na rezine ali kocke. Potresemo s preostalim koriandrom in z užitkom pojemo.

Nasvet za shranjevanje:

Če želimo jed pojesti hladno, lahko riž skuhamo dan prej. Kuhan riž razporedimo po velikem krožniku, da se hitreje shladi. Pokrijemo in shranimo v hladilniku v roku ene ure. 


Priprava:

Vodo in riž damo v skledo z debelim dnom, pokrijemo, postavimo na ogenj in pustimo, da zavre. Ko riž zavre, zmanjšamo ogenj in pustimo, da počasi vre 25 minut. Nato ugasnemo ogenj, posodo pustimo pokrito in pustimo stati še 5 minut. V tem času se bo riž povsem skuhal in vpil vodo. Medtem ko se riž kuha, z lupilnikom za zelenjavo narežemo ingver na zelo tanke trakove. Redkvice narežemo na četrtine ali osmine, odvisno od njihove velikosti.

Ko je riž kuhan, ga z žlico prestavimo v skledo. Dodamo omako tamari ali sojino omako, nato kis in vse dobro premešamo z vilicami. Postopek ponovimo z ingverjem, redkvicami in semeni. Na koncu z vilicami vmešamo skoraj ves koriander. Riž razdelimo na dve manjši skledi. Po vrhu razporedimo avokado, ki smo ga narezali na rezine ali kocke. Potresemo s preostalim koriandrom in z užitkom pojemo.

Nasvet za shranjevanje:

Če želimo jed pojesti hladno, lahko riž skuhamo dan prej. Kuhan riž razporedimo po velikem krožniku, da se hitreje shladi. Pokrijemo in shranimo v hladilniku v roku ene ure. 

sestavine

Sestavine

  • 150 g kratkozrnatega rjavega riža
  • 250 ml hladne vode
  • 25 g svežega ingverja
  • 5 olupljenih redkvic
  • 1.5 žlice sojine omake tamari
  • 1 žlička motnega bio jabolčnega kisa
  • 4 žlice mešanih semen
  • denimo bučnih
  • sončničnih
  • sezamovih
  • 3.5 žlice nasekljanega svežega koriandra
  • 1 majhen zrel avokado

Sorodni recepti