Opis

RIČOTA Z GOBAMI IN POMARANČNO KREMO S POPROM

Priprava

Priprava

  1. Na malo olja popražimo narezano čebulo.
  2. Previdno očistimo gobe (ne peremo jih z vodo) in jih narežemo.
  3. Naredili bomo pomarančno kremo s poprom. V kozici segrejemo vodo in vanjo damo pomarančo. ćemo i kremu od naranče i papra. Ko zavre, vodo zamenjamo. Ponovimo štirikrat ali petkrat.
  4. Ko se čebula dobro popraži, dodamo na rezine narezane gobe. Pražimo jih na visoki temperaturo, da se rahlo popečejo. Dodamo ješprenj, česen in popražimo. Počasi dodajamo segreto in posoljeno piščančjo jušno osnovo. Ves čas mešamo in počasi prilivamo osnovo. Kuhamo, dokler se ješprenj ne omehča, skupaj kakšnih 18 minut. Dodamo sol, poper.
  5. Skuhano pomarančo damo v mešalnik z malo popra in zblendamo v fino kremo.
  6. Ričoti dodamo kurkumo, nariban sir in na koncu maslo ter jo dokončamo kot klasično rižoto.
  7. Ričoto postrežemo s pomarančno kremo s poprom in malo bučnega olja za dekoracijo.

sestavine

Sestavine:

  • 250 ješprenjčka, ki ga namočimo čez noč
  • 500 g mešanih gozdnih gob
  • 1 čebula
  • piščančja jušna osnova 1 l
  • maslo 50 g
  • sir za ribanje (npr. grana padano) 50 g
  • sol/poper
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • kurkuma 2 žlici
  • 2 pomaranči
  • oljčno olje
  • bučno olje za dekoracijo

Sorodni recepti