Opis

Richov lomljenček

Priprava

  1. Rozine prelijte z rumom in jih namakajte 12 ur.
  2. Na kvadraten pekač položite papir za peko.
  3. Nad vodno kopeljo na srednjem ognju stopite čokolado in ves čas mešajte. Ko se stopi, ugasnite in primešajte maslo ter zlati sirup. V skledo dajte turški med, penice, češnje, krekerje in rozine, namočene z rumom. Prelijte s čokolado in premešajte z lopatko. Zlijte v pekač in enakomerno razporedite.
  4. Potresite z nasekljanimi pistacijami in dajte v hladilnik za 2-3 ure, da se strdi

sestavine

  • 500 g stopljene mlečne čokolade
  • 1 žlica masla
  • ¼ skodelice zlatega sirupa
  • ¼ skodelice turškega medu, narezanega na kockice
  • 1 skodelice penic, prerezanih na pol
  • ¼ skodelice kandiranih češenj brez pečke, prerezanih na pol
  • 4 grahamovi krekerji, zdrobljeni
  • 1 žlica rozin
  • 30 ml ruma
  • ¼ skodelice nasekljanih pistacij

Sorodni recepti