Richardova sladica s panna cotto

Richardova sladica s panna cotto

Opis

Priprava:

 

Panna cotta

Želatino natopimo v hladni vodi. Vaniljev strok prepolovimo po dolžini in odstranimo semena. Zavremo smetano za stepanje, vaniljeva semena, vaniljev strok in sladkor. Vaniljev strok vzamemo ven, odcedimo vodo iz želatine in jo stopimo v smetani. Vaniljevo kremo zlijemo v cilindrične modle in jo pustimo v hladilniku približno 4 ure, da se ohladi.

 

Karamelni preliv

Sladkor karameliziramo. Vanj previdno umešamo smetano. Zmes pustimo, da zavre in mešamo, dokler se karamel ne stopi. Lonec odstavimo in v zmes umešamo maslo. Karamelni preliv pustimo, da se ohladi.

 

 

Okraski iz bele čokolade

Pečico segrejemo na 180 °C. Mandljeve lističe pečemo okrog 12 minut, da postanejo zlatorjave barve. Mandljeve lističe pustimo, da se ohladijo. Čokolado raztopimo na pari in jo dve tretjini zlijemo na marmornato ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se temperatura čokolade ne spusti na okrog 26 °C. Ohlajeno čokolado postrgamo in dobro premešamo s preostankom čokolade. Mešamo s hitrimi gibi. 

Čokolado razmažemo zelo na tanko v kroge na papirju za peko ali plastični foliji. S prsti narišemo kroge v krogih. Posujemo z mandljevimi lističi in kakavom. Okrasne kroge pustimo kakšno uro, da se strdijo.

 

Za okras:

Pomaranče olupimo in izrežemo meso med membranami. Modle na kratko pustimo v topli vodi, da panna cotto lažje vzamemo ven. Panna cotto vzamemo iz modla in jo položimo na sredino krožnika. Karamelni preliv z žlico razporedimo okrog panna cotte. Temno čokolado nasekljamo in raztopimo ter jo prelijemo v dresirno vrečko. Po karamelnem prelivu iztisnemo pikice čokolade. Z zobotrebcem povlečemo skozi pikice. Čokoladne kroge naslonimo ob panna cotto in okrasimo z jagodami ter nekaj kosi pomaranče.


Priprava:

 

Panna cotta

Želatino natopimo v hladni vodi. Vaniljev strok prepolovimo po dolžini in odstranimo semena. Zavremo smetano za stepanje, vaniljeva semena, vaniljev strok in sladkor. Vaniljev strok vzamemo ven, odcedimo vodo iz želatine in jo stopimo v smetani. Vaniljevo kremo zlijemo v cilindrične modle in jo pustimo v hladilniku približno 4 ure, da se ohladi.

 

Karamelni preliv

Sladkor karameliziramo. Vanj previdno umešamo smetano. Zmes pustimo, da zavre in mešamo, dokler se karamel ne stopi. Lonec odstavimo in v zmes umešamo maslo. Karamelni preliv pustimo, da se ohladi.

 

 

Okraski iz bele čokolade

Pečico segrejemo na 180 °C. Mandljeve lističe pečemo okrog 12 minut, da postanejo zlatorjave barve. Mandljeve lističe pustimo, da se ohladijo. Čokolado raztopimo na pari in jo dve tretjini zlijemo na marmornato ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se temperatura čokolade ne spusti na okrog 26 °C. Ohlajeno čokolado postrgamo in dobro premešamo s preostankom čokolade. Mešamo s hitrimi gibi. 

Čokolado razmažemo zelo na tanko v kroge na papirju za peko ali plastični foliji. S prsti narišemo kroge v krogih. Posujemo z mandljevimi lističi in kakavom. Okrasne kroge pustimo kakšno uro, da se strdijo.

 

Za okras:

Pomaranče olupimo in izrežemo meso med membranami. Modle na kratko pustimo v topli vodi, da panna cotto lažje vzamemo ven. Panna cotto vzamemo iz modla in jo položimo na sredino krožnika. Karamelni preliv z žlico razporedimo okrog panna cotte. Temno čokolado nasekljamo in raztopimo ter jo prelijemo v dresirno vrečko. Po karamelnem prelivu iztisnemo pikice čokolade. Z zobotrebcem povlečemo skozi pikice. Čokoladne kroge naslonimo ob panna cotto in okrasimo z jagodami ter nekaj kosi pomaranče.

sestavine

Panna cotta

  • 6 lističev želatine
  • 2 vanilijeva stroka
  • 600 ml smetane za stepanje
  • 60 g sladkorja

Okraski iz bele čokolade

  • 25 g mandljevih lističev
  • 200 g bele čokolade
  • 1 žlica kakava v prahu

Okraski

  • 50 g bele čokolade
  • 1 pomaranča
  • 4 jagode

Karamelni preliv

  • 75 g sladkorja
  • 125 ml smetane za stepanje
  • 50 g masla

Potrebujemo še:

  • 4 cilindrične modele s premerom 7
  • 5 cm in prostornino 200 ml
  • dresirno vrečko
  • plastično folijo

Sorodni recepti