Ribji zvitki z algo nori

Priprava:

1. Krompir dobro operemo in mu odstranimo črne madeže. Kuhamo ga  15 minut v slani vodi.

2. Krompir precedimo in ga vrnemo v lonec. Vsak krompir narežemo na dva do tri kose, zalijemo z oljem in začinimo s soljo ter poprom. Hitro jih ocvremo in potresemo z drobno narezanim koprom.

3. Filete polenovke ali druge bele ribe na obeh straneh potresemo s soljo, poprom in karijem. Vsak filet ovijemo v list alge nori (gladko stran lista obrnemo navzdol). Krajce zvitka zalepimo z vodo.

4. Ponev dobro segrejemo in vlijemo žlico oljčnega olja. Vanjo postavimo ribje zvitke in jih pečemo pet minut na vsaki strani.

5. Za solato glavice cikorije narežemo na polovice in odstranimo sredico. Cikorijo narežemo na tanko in stresemo v skledo. Mandarine in pomarančo olupimo ter narežemo na drobno. Tudi drobnjak drobno narežemo. Vse premešamo v skledi in čez nadrobimo orehe. Začinimo s soljo in oljčnim oljem. Dodamo skuto ali kremni sir ter ščepec karija. Vse dobro premešamo.

6. Ribji zvitek postrežemo s kuhanim krompirjem in solato iz cikorije, okrašeno z rezinami limone.

 

sestavine

  • 600 g rdečega krompirja 8 glavic cikorije 1 šopek drobnjaka 4 mandarine 1 pomaranča 3 žlice surovih orehov oljčno olje 4 žlice skute 2 žlički karija 4 fileti belih rib 4 listi alge nori 1 šopek kopra 1 limona sol

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse