Ribji tatar z omako iz tarhane

Tartar

Brancina narežemo na majhne kocke. Feferone drobno nasekljamo. Olupimo grenivko in jo narežemo na majhne kose. Brancin, feferone in grenivko pomešamo v veliki skledi. Dodamo oljčno olje, sok grenivke, sol, limetino lupinico in nastrgan česen. Dobro premešamo in mariniramo v pečici, dokler ne pripravimo solate in omake.

 

Paradižnikova solata

Paradižnik narežemo na tanke rezine, razporedimo jih po velikem krožniku. Zelo tanko narežemo kumare in redkvice ter jih razporedimo po paradižniku.

 

Omaka iz tarhane

Paradižnikov koncentrat, med, sol in sok grenivke dobro premešamo v skledi. Dodamo tarhana juho. Za najboljši rezultat počasi dodajamo oljčno olje, ko mešamo sestavine v skledi.

 

Postrežba

Ribji tartar postrežemo na solati. Na koncu ga počasi prelijemo z omako iz tarhane. Okrasimo s svežo meto in koprom.

sestavine

  • Tartar400 g brancina 2 grenivki 100 ml oljčnega olja 5 g soli 50 g sladkih zelenih feferonov nastrgana lupinica limete 1 nastrgan strok česnaParadižnikova solata400 g paradižnikov 50 g majhnih kumar 50 g redkvic 50 g bele redkveOmaka iz tarhane200 ml hladne tarhana juhe sok grenivke 15 g paradižnikovega koncentrata 5 g medu 100 ml oljčnega olja 1 ščepec soliDodatek listi sveže mete sveži koper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse