Ribji tatar z omako iz tarhane
Tartar
Brancina narežemo na majhne kocke. Feferone drobno nasekljamo. Olupimo grenivko in jo narežemo na majhne kose. Brancin, feferone in grenivko pomešamo v veliki skledi. Dodamo oljčno olje, sok grenivke, sol, limetino lupinico in nastrgan česen. Dobro premešamo in mariniramo v pečici, dokler ne pripravimo solate in omake.
Paradižnikova solata
Paradižnik narežemo na tanke rezine, razporedimo jih po velikem krožniku. Zelo tanko narežemo kumare in redkvice ter jih razporedimo po paradižniku.
Omaka iz tarhane
Paradižnikov koncentrat, med, sol in sok grenivke dobro premešamo v skledi. Dodamo tarhana juho. Za najboljši rezultat počasi dodajamo oljčno olje, ko mešamo sestavine v skledi.
Postrežba
Ribji tartar postrežemo na solati. Na koncu ga počasi prelijemo z omako iz tarhane. Okrasimo s svežo meto in koprom.
sestavine
- Tartar400 g brancina 2 grenivki 100 ml oljčnega olja 5 g soli 50 g sladkih zelenih feferonov nastrgana lupinica limete 1 nastrgan strok česnaParadižnikova solata400 g paradižnikov 50 g majhnih kumar 50 g redkvic 50 g bele redkveOmaka iz tarhane200 ml hladne tarhana juhe sok grenivke 15 g paradižnikovega koncentrata 5 g medu 100 ml oljčnega olja 1 ščepec soliDodatek listi sveže mete sveži koper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov