Opis

Tartar

Brancina narežemo na majhne kocke. Feferone drobno nasekljamo. Olupimo grenivko in jo narežemo na majhne kose. Brancin, feferone in grenivko pomešamo v veliki skledi. Dodamo oljčno olje, sok grenivke, sol, limetino lupinico in nastrgan česen. Dobro premešamo in mariniramo v pečici, dokler ne pripravimo solate in omake.

 

Paradižnikova solata

Paradižnik narežemo na tanke rezine, razporedimo jih po velikem krožniku. Zelo tanko narežemo kumare in redkvice ter jih razporedimo po paradižniku.

 

Omaka iz tarhane

Paradižnikov koncentrat, med, sol in sok grenivke dobro premešamo v skledi. Dodamo tarhana juho. Za najboljši rezultat počasi dodajamo oljčno olje, ko mešamo sestavine v skledi.

 

Postrežba

Ribji tartar postrežemo na solati. Na koncu ga počasi prelijemo z omako iz tarhane. Okrasimo s svežo meto in koprom.

sestavine

Tartar

  • 400 g brancina
  • 2 grenivki
  • 100 ml oljčnega olja
  • 5 g soli
  • 50 g sladkih zelenih feferonov
  • nastrgana lupinica limete
  • 1 nastrgan strok česna

Paradižnikova solata

  • 400 g paradižnikov
  • 50 g majhnih kumar
  • 50 g redkvic
  • 50 g bele redkve

Omaka iz tarhane

  • 200 ml hladne tarhana juhe
  • sok grenivke
  • 15 g paradižnikovega koncentrata
  • 5 g medu
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 ščepec soli

Dodatek

  • listi sveže mete
  • sveži koper

Sorodni recepti