ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Ribji takosi

Ocena 0/5

Priprava:

1.       Za zeljnato solato damo v skledo vse sestavine in jih dobro premešamo.

2.       Za majonezo damo v skledo česen, rumenjaka, sol, kumin in mak. Dobro premešamo. Med stalnim stepanjem dodajamo olje, najprej kapljo za kapljo, nato pa v počasnem curku, dokler ne dobimo emulzije. Dodamo limonin sok in po potrebi solimo.

3.       Za tortilje v skledo damo koruzno moko in 250 ml vode. Dobro premešamo z vilicami. Mešanica mora biti približno tako gosta kot plastelin. Testo razdelimo na deset enako velikih kep. Odpremo stiskalnico za tortilje in jo na sredi pokrijemo s papirjem za peko. Nanj damo kepo testa in ga pokrijemo še z enim kosom papirja za peko. Stiskalnico za tortilje tesno zapremo. Stiskalnico odpremo, tortiljo obrnemo za 180 stopinj in še enkrat nežno potlačimo, da sploščimo morebitne odebeljene dele. Odstranimo zgornji list papirja za peko in zvrnemo tortiljo v dlan. Nežno odstranimo še drugi kos papirja za peko. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.

4.       Na srednjem ognju segrejemo suho ponev. Tortilje pečemo eno minuto na vsaki strani. Prestavimo jih na krožnik in pokrijemo z vlažno čisto kuhinjsko krpo. Postopek ponavljamo, dokler ne spečemo vseh tortilj.

5.       Za testo presejemo moko v skledo, nato z metlico vmešamo sodavico, da dobimo gladko gosto tekoče testo. Gosto naj bo približno toliko kot kisla smetana. Po potrebi dodamo moko ali vodo.

6.       V globoko posodo z debelim dnom vlijemo rastlinsko olje, ki naj sega približno 10 cm visoko, in ga segrejemo na 180 °C. Koščke ribe potopimo v testo, odvečno testo otresemo. Panirano ribo previdno spustimo v vroče olje in cvremo tri do štiri minute, da se hrustljavo zapeče. Odcedimo jo na papirnati brisači in damo na toplo, medtem ko pripravljamo preostale kose ribe.

7.       V vsako tortiljo damo malo zeljnate solate in kos ribe. Pokapamo z majonezo, potresemo z listki koriandra in na vse ožamemo malo limete.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne
Recept: Rachel Khoo