Ribji polpeti s čatnijem iz manga in paprike

Ribji polpeti s čatnijem iz manga in paprike

Opis

Dodatne potrebščine

Rastlinsko olje za cvrtje, koruzni škrob, drobni strgalnik

 

 

Priprava

 

Ribji polpeti

·         Ribjim filetom odstranimo morebitne koščice in jih drobno narežemo.

·         Olupimo in nasekljamo čebulo. Olupimo in stisnemo česen.

·         Koper in peteršilj na grobo narežemo.

·         Čebulo, česen in začimbe pomešamo z ribjim mesom.

·         V ribjo mešanico umešamo papriko v prahu, kumin in kari v prahu. Začinimo s soljo, sveže mletim poprom in naribano skorjico polovice limone.

·         Iz ribje mešanico oblikujemo kepice velikosti žogice za namizni tenis in jih povaljamo v koruznem škrobu. Polpete malce sploščimo.

·         V ponvi segrejemo olje in polpete spečemo na obeh straneh v približno 4 minutah.

 

Nasvet: Polpete lahko ohranimo tople v predhodno segreti pečici pri 100°C.

 

Čatni

·         Paprike narežemo na kockice.

·         Mango prerežemo mimo koščice in meso zarežemo cikcak. Lupino obrnemo navzven in odrežemo kockice manga.

·         Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in stisnemo. V litoželezni ponvi segrejemo malce olja in pražimo čebulo ter česen 3 minute.

·         Stremo stroke kardamoma in ga skupaj s kajenskim poprom in papriko dodamo čebulni mešanici.

·         Zalijemo s sokom polovice limone. Začinimo z medom, soljo in sveže mletim poprom.

·         Mešanico kuhamo okrog 10 minut na rahlem ognju, da dobimo čatni.

 

Brokoli

·         Brokoli olupimo in narežemo na cvetke in kockice.

·         V ponvi, v kateri smo pekli ribje polpete, segrejemo olje in popražimo brokoli. Začinimo ga s soljo.

·         Zalijemo ga z vodo. Mešamo ga, dokler voda ne izhlapi in je brokoli al dente.

 

Postrežba

Ribje polpete postrežemo z brokolijem in čatnijem.

 

Nasvet: Ta jed je okusna tudi v kombinaciji z rižem ali krompirjem.

sestavine

Ribji polpeti

  • 400 g filetov vahnje brez kože
  • 0.5 čebule
  • 0.25 šopka peteršilja
  • 0.25 šopka kopra
  • 0.5 žlice paprike v prahu
  • 0.25 žlice kumina
  • 0.25 žlice karija v prahu
  • 0.25 žlice karija v prahu
  • 0.5 limone

Čatni

  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 mango
  • 0.5 čebule
  • 1 strok česna
  • 3 stroki kardamoma
  • ščepec kajenskega popra
  • 0.5 žličke paprike v prahu
  • 0.5 limone
  • 1 žlica medu

Brokoli

  • 1 brokoli
  • 150 ml vode