Ribje tortice

Ribje tortice

Opis

Ribje tortice

Priprava

  1. Skupaj zmešajte pire, nastrgan krompir, prekajeno vahnjo, peteršilj in sol. Potem oblikujte v 100-gramske tortice in hladite 20 minut.
  2. Povaljajte v moki, potem v ubitem jajcu, potem v polenti.  Cvrite 3-4 minute.
  3. Zeljnata solata – vso zelenjavo narežite na tanke trakove in dajte v skledo.
  4. Preliv – zmešajte majonezo, kislo smetano, wasabi, limeto in koriander. Stresite na zelenjavo in dobro premešajte.
  5. Ribjo tortico položite na zeljnato solato.

sestavine

  • 250 g krompirja (kuhanega, odcejenega in pretlačenega)
  • 125 g surovega krompirja (nastrganega in pretlačenega)
  • 350 g prekajene vahnje (kuhane in v lističih)
  • 1 čajna žlička soli
  • 100 g moke
  • 2 jajci (stepeni)
  • 100 g polente
  • Olje za cvrtje

Zeljnata solata:

  • 3 korenčki
  • 1 rdeča čebula
  • ½ glave zelene
  • 1 glava pak choija

Previl:

  • 75 g majoneze
  • 50 ml kisle smetane
  • 15 g wasabija
  • 1 limeta (lupinica in sok)
  • za pest koriandra (nasekljanega)

Sorodni recepti