Ribje palčke & tatarska omaka
Recept je iz: Mark Moriarty
Ribje palčke & tatarska omaka
sestavine
- Riba:
- 500 g trske
- 200 g drobtin
- 50 g moke
- 2 jajci, zmešani z žlico mleka
- morska sol
- rezina limona
- sončnično olje za cvrtje
- Tatarska omaka:
- 1 rumenjak
- 1 JŽ dijonske gorčice
- 1 JŽ belega vinskega kisa
- 300 ml olja
- 10 g kaper, nasekljanih
- 10 g kislih kumaric, nasekljanih
- 1/2 limone, sok in lupina
- šop peteršilja, nasekljanega
- Zeliščna solata:
- šop peteršilja
- šop drobnjaka
- šop koriandra
- olivno olje in sol po okusu
Priprava
- Trsko narežite na trakove, dolge kot prst.
- Posolite in pustite 15 minut v hladilniku
- Osušite s papirno brisačo.
- Ribo dvakrat panirajte v moki, jajcu in drobtinah.
- V ponev nalijte olje in dajte na srednji ogenj.
- Ribo polagajte v ponev stran od telesa.
- Pecite dve minuti na vsaki strani, da se zlato zapeče, odstranite in začinite.
- Za omako zmiksajte rumenjak, gorčico, kis in počasi dodajajte olje, da nastane gosta majoneza.
- Vmešajte kapre in kumarice, peteršilj in limono ter postrezite z ribjimi palčkami.
- Zeliščem oberite lističe in jih dajte v skledo. Odstranite debela stebla, ker niso dobra. Polijte z olivnim oljem in solite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače