Opis

Priprava

  1. Zmešamo tahini, jogurt, sol in nekaj limoninega soka, da dobimo gosto zmes.
  2. Ribo narežemo in jo začinimo z mešanico začimb in ščepcem sladkorja, solimo in pokapamo z oljčnim oljem. Z rokami vse premešamo in pustimo počivati nekaj minut.
  3. V ponvi segrejemo kapljico oljčnega olja in dodamo narezano čebulo ter ščepec soli in sladkorja. Kuhamo, dokler se čebula ne zmehča.
  4. Čebulo potisnemo na rob in na sredino ponve položimo marinirane ribe, stran s kožo je obrnjena navzdol.
  5. Nato v ponev dodamo ščepec čilija in prepolovljene češnjevce. Počakamo, da se paradižnik zmehča in nato dodamo limonin sok.
  6. Vzamemo ploščati kruh in nanj namažemo mešanico s tahinijem, na vrh položimo ribe in čebulo, nato na kruh zvijemo.

sestavine

Sestavine

  • polovica skodelice tahinija
  • 3 žlice jogurta
  • 1 limona
  • 2 fileta špara
  • 1 žlička mešanice sedmih začimb
  • oljčno olje
  • 3 olupljene in nasekljane čebule
  • zdrobljen čili
  • majhen šopek češnjevcev
  • sladkor in sol
  • 2 ploščata kruha

Sorodni recepti