Ribja šavarma s tahinijem
Recept je iz: Gabriele Sponza
Priprava
- Zmešamo tahini, jogurt, sol in nekaj limoninega soka, da dobimo gosto zmes.
- Ribo narežemo in jo začinimo z mešanico začimb in ščepcem sladkorja, solimo in pokapamo z oljčnim oljem. Z rokami vse premešamo in pustimo počivati nekaj minut.
- V ponvi segrejemo kapljico oljčnega olja in dodamo narezano čebulo ter ščepec soli in sladkorja. Kuhamo, dokler se čebula ne zmehča.
- Čebulo potisnemo na rob in na sredino ponve položimo marinirane ribe, stran s kožo je obrnjena navzdol.
- Nato v ponev dodamo ščepec čilija in prepolovljene češnjevce. Počakamo, da se paradižnik zmehča in nato dodamo limonin sok.
- Vzamemo ploščati kruh in nanj namažemo mešanico s tahinijem, na vrh položimo ribe in čebulo, nato na kruh zvijemo.
sestavine
- Sestavine polovica skodelice tahinija 3 žlice jogurta 1 limona 2 fileta špara 1 žlička mešanice sedmih začimb oljčno olje 3 olupljene in nasekljane čebule zdrobljen čili majhen šopek češnjevcev sladkor in sol 2 ploščata kruha
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo