Ribiška sreča

Način priprave:

1. Čebulo in česen narežemo na drobne ali grobe kose, po želji. Korenček narežemo na kocke. Operemo krompir in ga narežemo na polovice.

2. V ponvi segrejemo olje in kratko popražimo čebulo ter česen. Dodamo korenček in krompir ter pražimo tri minute. Premešamo.

3. Cvetačo narežemo na cvetke. Koromač prerežemo na pol in odstranimo trdo sredico pri dnu glavice. Narežemo na polmesece. Cvetačo in koromač damo v lonec. Dodamo vodo, belo vino in zelenjavno kocko. Solimo in popramo ter premešamo. Juho pustimo, da se kuha.

4. Ribe narežemo na kose, pred tem jim odstranimo kožo. V skledi pomešamo koruzni škrob z mrzlo vodo in ga dodamo v juho - dodajamo po malem in mešamo. Dodamo ribe in morske sadeže. Premešamo.

5. Češnjev paradižnik prerežemo na pol in ga damo v juho. Ribe in paradižnik kuhamo pet minut.

6. Na koncu dodamo drobno narezan drobnjak.

Juho lahko pripravimo brez krompirja in jo postrežemo s kruhom.

Po želji juho okrasimo z ribo iz listnatega testa. Ribo izrežemo s kalupom.

Naredimo tudi luske in jo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo jo 20 minut pri 180 stopinjah.

sestavine

  • 1 glavica čebule 2 stroka česna 600 g manjših krompirjev 1 korenček 0.5 glavice cvetače 1 koromač sončnično olje 300 ml belega vina 300 ml vode 1 zelenjavna kocka 2 žlici koruznega škroba 150 g filetov lososa 150 g filetov polenovke 300 g morskih sadežev 250 g češnjevega paradižnika 0.5 šopka drobnjaka sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse